Одузети аутомобили вриједни 150.000 КМ

Горан Обрадовић
Одузети аутомобили вриједни 150.000 КМ

Сарајево - Од ухапшених у полицијској акцији "Титан" који су осумњичени да су се бавили недозвољеном трговином кокаина припадници МУП-а РС су одузели већу количину новца, као и пет возила чија се вриједност процјењује на око 150.000 марака, потврђено је у Министарству унутрашњих послова РС.

Одузети су аутомобили: "инфинити FX 35", BMW, "ауди А6" "голф 5" и још једно возило.

На челу ове групе био је Жељко Радовановић (39) из Бијељине звани Кречо и Вотка, а који се налази на издржавању казне у КПЗ Фоча, као и Миле Росић који казну служи у Казнено-поправном заводу Бањалука на Туњицама.

У МУП-у су додали да су јуче против 11 особа које су осумњичене да су починиле кривична дјела организовани криминал и неовлашћен промет опојне дроге поднијели извјештај Тужилаштву БиХ.

Од тих 11 особа Тужилаштво БиХ предложило је притвор за Злату Радовановић (33) супругу од Радовановића, Владу Илића (36) из Угљевика, Драгишу Васића (28) и Здравка Трифуновића (25).

Извор близак истрази испричао је да је Радовановић у Казнено-поправном заводу у Фочи служио казну од осам мјесеци и да је крајем овог мјесеца требало да буде пуштен на слободу.

- Специјалци МУП-а РС у понедјељак су око пет часова упали у просторију звану "колектив" гдје се око 30 затвореника налазило на спавању. Одмах су претресли Радовановића, као и остале затворенике. Том приликом пронађено је пет мобилних телефона и неколико бодежа. Али ништа од тога није пронађено код Радовановића - рекао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, Радовановић је у затвору био готово непримјетан, повучен и није правио проблеме, а у посљедње вријеме није се ни са ким дружио.

- Једино што је могло бити сумњиво код Радовановића су посјете опасних особа. Долазили су момци са скупоцјеним аутомобилима, који су изгледали као да се баве сумњивим пословима - додао је наш извор.

Сумња се да је Радовановић из своје затворске ћелије руководио групом дилера која је продавала дрогу, најчешће кокаин, на подручју Хрватске, Аустрије и Њемачке.

- Он је путем мобилног телефона и посјета из затвора договарао куповину и продају наркотика, а остали осумњичени су "радили" за њега и продавали дрогу. Углавном, ријеч је о његовим рођацима и пријатељима. Радовановић је слао своје курире који су кокаин из земаља Европске уније допремали на подручје БиХ што показује чињеница да су они хапшени у Њемачкој и Хрватској - рекао је поменути извор.

За Радовановића се сумња да је био један од главних добављача кокаина, на подручју цијеле РС. У Србији је Радовановић осуђен на 13 година затвора, а био је првооптужени у групи нарко-дилера против којих је Специјално тужилаштво за организовани криминал Србије подигло оптужницу 2008. године.

Приликом хапшења његове групе крајем 2007. године полиција је код њих пронашла 48,7 килограма хероина и 4,2 килограма кокаина, као и 200.000 евра који потичу од продаје дроге, а претпоставља се да су биле намијењене за скривање тада хашког бјегунца Радована Караџића. У овој групи ухапшен је и Љубан Ећим, некадашњи замјеник шефа Службе државне безбједности у Бањалуци.

КПЗ Фоча

Одговорни у КПЗ Фоча од самог почетка акције били су упознати са активностима које су предузимали МУП РС и Тужилаштво БиХ, рекли су у МУП-у РС.

- Они су дали максималан допринос у реализацији поменутих активности, које су се односиле на Жељка Радовановића и његове активности у КПЗ Фоча - додали су у МУП-у РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана