Одузете цигарете и дуван вриједни 97.500 КМ

Срна
Одузете цигарете и дуван вриједни 97.500 КМ

БАЊАЛУКА - Службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ, Регионалног центра Сарајево, привремено су одузели цигарете и ситно резани дуван намијењене продаји на "црном тржишту" у БиХ процијењене тржишне вриједности 97.500 КМ, у двије одвојене акције на подручју Пала и у мјесту Устиколина, на путној комуникацији Фоча-Горажде.

Из УИО је саопштено да је на четири локације на подручју Пала извршен претрес због сумње у нелегално прометовање акцизних производа, приликом чега је пронађено 5.188 кутија цигарета и 210 килограма резаног дувана необиљеженог акцизним маркицама које издаје УИО. 

Укупна тржишна вриједност одузете робе процјењује се на 64.500 КМ, а против два лица чији су иницијали К.К и П.Ш. биће поднесени извјештаји Тужилаштву БиХ. 

У другој акцији, која је изведена на путној комуникацији Фоча-Горажде, у мјесту Устиколина, привремено је одузето 6.040 кутија цигарета разних робних марки страног поријекла које нису биле обиљежене акцизним маркицама и за које није било документације о поријеклу. 

"Вриједност одузете робе износи 33.000 КМ, а против лица чији су иницијали О.М. биће поднесен извјештај Тужилаштву БиХ", наводе из УИО. 

Акције су спроведене у сарадњи и према инструкцијама Тужилаштва и Суда БиХ, те уз асистенцију полиције из Пала, Горажда и Устиколине.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана