Одузете цигарете и дуван вриједни 60.000 КМ

Срна
Одузете цигарете и дуван вриједни 60.000 КМ

БАЊАЛУКА - Службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ с провели су двије одвојене акције на подручју регионалних центара Мостар и Тузла и привремено одузели резани дуван и цигарете укупне тржишне вриједности од 60.000 КМ, саопштено је из УИО.

У складу са оперативним планом "Изненађење", службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаје, у сарадњи са службеницима Полицијске управе Мостар, у мјесту Ортијеш, на путном правцу Буна-Мостар приликом контроле путничког возила пронашли су и привремено одузели 1.660 паклица цигарета, без акцизних маркица, различитих робних марки намијењених за даљу продају, у вриједности од 10.000 КМ.

У другој активности службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја уочили су возило у којем се налазила већа количина ситно резаног дувана намијењеног за даљу дистрибуцију и прометовање на подручју Тузланског кантона.

Приликом претреса пронађено је 250 килограма ситно резаног дувана без акцизних маркица у вриједности 50.000 КМ, који је привремено одузет, као и путничко возило у којем је био тај дуван.

Против осумњичене особе биће поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу Тужилаштву БиХ због сумње да је починила кривично дјело недозвољеног промета акцизних производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана