Одузета возила вриједна скоро 200.000 КМ

АТВ
Одузета возила вриједна скоро 200.000 КМ

Федерална агенција за управљање одузетом имовином привремено је одузела два возила за које постоје основе сумње да су незаконито стечена, а ријеч је о аутомобилима марке ауди А3 и порше панамера.

АТВ незванично сазнаје да су возила, вриједна скоро 200.000 КМ, одузета од 38-годишњег наркобоса Дине Музаферовића Цезара, који је осуђен на четири године затвора у Италији.

Музаферовићу је и раније плијењена имовина. Према наредби суда тада су му у Великој Кладуши заплијењене двије куће, скупоцјени сатови и накит.

Дино Музферовић је обухваћен акцијом "Балкански картел", која је реализована прошле године на подручју седам држава и то Хрватске, Словеније, БиХ, Холандије, Италије, Белгије и Њемачке. Акцијом је обухваћено 37 осумњичених, а као вођа криминалне групе означен је управо Дино Музаферовић из Велике Кладуше, који је служио четворогодишњу казну затвора у Италији, након што је тој земљи изручен из Њемачке.

Европол је тада саопштио да је ова, веома насилна криминална група, била умијешана у кријумчарење великих количина дроге и ватреног оружја у Европи. Акцијом је руковођено из Загреба, а МУП Хрватске је објавио да је група располагала са најмање 23 килограма кокаина, 86 кг хероина, 120 кг конопље и 100 кг смоле конопље - укупне вриједности од најмање 3.456.000 евра, те 11 пиштоља, једном аутоматском пушком, 6.000 пиштољских метака и 20 кг експлозива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана