Одузета текстилна и дуванска роба вриједности 304.000 КМ

Срна
Одузета текстилна и дуванска роба вриједности 304.000 КМ

БАЊАЛУКА - Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ на путу Тузла-Калесија привремено су одузели текстилну и дуванску робу процијењене вриједности 304.000 КМ за коју није постојала законом прописана документација.


Ријеч је о 3.823 комада мајица, хаљина, тренерки и панталона, као и 3.800 паклица цигарета, саопштено је из УИО.

Текстилна роба је одузета од три привредна, а цигарете од два физичка лица, против којих ће бити предузете законом предвиђене мјере пред надлежним правосудним органима.

Роба је одузета у оквиру акције "Сектор" коју су спровели службеници Групе УИО за спречавање прекршаја и кријумчарења из Регионалног центра у Тузли, као и Одсјека за спровођење прописа у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.

Службеници су у току предузимања мјера из своје надлежности користили специјализовану опрему и возила које је донирала Амбасада САД, наведено је у саопштењу

Управа позива грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а или нелегалну продају акцизних производа.

Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни, а на "Вибер" број 065 355 155 могу послати фотографију и локацију гдје се нелегално продају цигарете и дуван.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана