Одузета роба вриједна око 200.000 КМ

СРНА
Одузета роба вриједна око 200.000 КМ

БАЊАЛУКА - Припадници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ, Регионалног центра Сарајево, ове седмице су одузели акцизну и текстилну робу чија је тржишна вриједност процијењена на око 200.000 КМ.

"На подручју општина Какањ, Илијаш и сарајевске општине Нови Град извршене су провјере три пословна субјекта, те у продајним и складишним просторијама пронађена текстилна роба иностраног поријекла за коју власници нису посједовали документацију. Тржишна вриједност одузете робе је око 80.000 КМ", саопштено је из УИО БиХ.

Роба је одузета, а против власника ће бити покренути судски поступци пред надлежним судом.

У другој акцији вриједност одузете робе - дувана и цигарета, процјењује се на око 120.000 КМ са припадајућим дажбинама.

Овлаштена лица УИО су, уз асистенцију полицијских службеника и по наредби Суда БиХ, претресли возила, породичне куће и пратеће објекте у општини Жепче поводом сазнања да једно физичко лице нелегално складишти и продаје акцизне производе.

Том приликом у објектима и возилу затечена је одређена количина ситно резаног дувана и цигарета који нису били обиљежени акцизним маркицама УИО и без документације о поријеклу и набавци, наводи се у саопштењу.

Акцизна роба је одузета, а против осумњиченог лица биће поднесен извјештај Тужилаштву БиХ о почињеним кривичним дјелима недозвољени промет акцизних производа и недозвољено складиштење робе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана