Одузета роба у Градишци, појачана контрола аутобуса и путничких возилa

Срна
Одузета роба у Градишци, појачана контрола аутобуса и путничких возилa

БАЊАЛУКА - Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ појачали су контролу аутобуса и путничких возила, те је на граничном прелазу Градишка откривена разна роба процијењене вриједности веће од 10.000 КМ.

Детаљном контролом аутобуса, који је саобраћао на релацији Дортмунд-Неум, пронађени су и привремено одузети мобилни телефон "шаоми 13 Т про 512 ГБ", монитор "МСИ оптикс Г24ДГП", телевизор "фајер", 36 пари обуће различите марке и величина, женске торбе различите марке, сунчане наочале и слично.

Процјењена вриједност одузете робе износи 7.500 КМ, саопштено је из УИО.

Детаљним прегледом другог аутобуса откривено је непријављених 14 цилиндара за теретна возила вриједност око 3.000 КМ.

Такође, извршен је и преглед путничког возила и откривено је 97 парфема различите амбалаже и 147 тестера, а при контроли једног аутобуса пронађени су и привремено одузети дијелови кочионог система моторног возила "тојота".

Из УИО БиХ наводе да ће пред крај године, када предстоји појачан долазак становника БиХ из иностранства и улазак странаца у БиХ, царински службеници проводити детаљне контроле аутобуса и путничких возила која улазе у царинско подручје БиХ.

УИО подсјећа да приликом уласка у царинско подручје БиХ грађани са собом могу унијети ствари у личном пртљагу у вриједности до 600 КМ без плаћања увозних дажбина, а све што прелази поменуту вриједност мора бити пријављено царинској служби за увозно царињење. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана