Одузета разна роба вриједна 119.000 КМ

Срна
Одузета разна роба вриједна 119.000 КМ

БАЊАЛУКА - Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ на путној комуникацији Орашје-Сребреник, на Тржници Аризона, на граничним прелазима Рача, Орашје, Каракај, као и царинској испостави Добој и Бијељина одузели су разну робу у износу од 119.000 КМ, саопштено је из ове управе.

Овлаштени службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја Одсјека за проведбу прописа Регионалног центра Тузла провјером поријекла роба на путној комуникацији Орашје-Сребреник, на Тржници Аризона, код физичког лица пронашли су већу количину робе, 1.734 комада одјеће /мајице, јакне/ и 14 пари обуће страног поријекла за коју није постојала законом прописана документација.

Проводећи Оперативни план рада и усмјеравајући се на ризичне локације, граничне прелазе и царинске испоставе, на неколико ризичних локација одузета је разна роба.

Откривено је шест неправилности на граничним прелазима Рача, Орашје, Каракај и царинској испостави Добој и Бијељина, те је том приликом пронађена већа количина непријављене и скривене робе у различитим бункерима /маркиране патике, мотор за чамац, апарати за варење/, као и робе за коју требају посебне дозволе и одобрења.

За утврђене незаконитости, против починилаца незаконитих радњи биће покренут одговарајући поступак пред надлежним судом.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на отворену линију 080/02-06-07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана