Одржано жалбено рочиштe доктору Голићу

Н.Т.
Одржано жалбено рочиштe доктору Голићу

БАЊАЛУКА - Сједница вијећа по жалби тужилаштва на првостепену ослобађајућу пресуду бившем начелнику Клинике за анестезију и интензивно лијечење УКЦ РС у Бањој Луци Дарку Голићу,  оптуженом за кривично дјело полно узнемиравање одржана је јутрос иза затворених врата у бањалучком Окружном суду.

Ова сједница била је затворена за јавност.

- Јавност је искључена у циљу заштите личног и интимног живота оптуженог и заштите права оштећеног -потврђено нам је из Окружног суда Бања Лука.

Како сазнајемо, тужилаштво је у жалби, између осталог, навело како суд није везан правном квалификацијом дјела, док је одбрана уложила одговор на жалбу.

Другостепена пресуда биће донесена у року од 15 дана. Голић је ослобођен кривице у септембру 2022. године, односно Основни суд у Бањалуци донио је одбијајућу пресуду Голићу јер се ради о кривичном дјелу које се предузима по приједлогу оштећеног, а које се мора узети у року од три мјесеца од дјела, што Окружно јавно тужилаштво Бањалука у овом случају није учинило.

Тако је, формално, оптужени Голић у првостепеном поступку ослобођен, а због пропуста тада је отворен предмет у Високом судском и тужилачком вијећу БиХ против поступајућег тужиоца Александра Симоновића.

У међувремену, Симоновић је уложио жалбу на првостепену пресуду, али се на данашњем жалбеном рочишту у Окружном суду Бања Лука није ни појавио. Голић је ухапшен у јануару 2020. године због сумње да је починио блудне радње над 36-годишњим пацијентом који је 40 дана био у коми на УКЦ Српске у Бањој Луци.

Све су наводно примијетили запослени у овој болници, о чему је одмах обавијештена полиција.

Управа УКЦ је тада навела да су “од дежурног особља обавијештени да постоје сумње да се њихов упосленик понашао неетично према пацијенту".

Потом је Голић ухапшен. Оптужница никада није јавно објављена.

Како сазнајемо, Голић се теретио да се 19. јануара 2020. у периоду од 19 до 22 сата, као ординирајући доктор, пацијента М.Ђ. “љубио у лице, у чему је затечен од стране медицинског особља”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана