Одређен притвор за седам особа ухапшених у акцији “Вектор”

Срна
Одређен притвор за седам особа ухапшених у акцији “Вектор”

ТРЕБИЊЕ - Судско вијеће Окружног суда у Требињу одредило је притвор за седам особа које су ухапшене у полицијској акцији кодног назива “Вектор”, док је једној особи изречена мјера забране, сазнаје Срна.

Тужилац је затражио одређивање притовора за свих осам осам.

Полицијски службеници МУП-а Српске су 30. марта извршили претресе на 25 локација које користи 26 лица на подручју Фоче, Хан Пијеска и Источног Сарајева.

Они се сумњиче да су починили кривична дјела превара, прање новца и изнуда посредством друштвених мрежа од октобра тако што су на друштвеним мрежама рекламирали да посједују информације о намјештеним спортским такмичењима, а затим су посредством апликација за комуникацију ступали у контакт са оштећеним лицима из Сјеверне Македоније, Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Аустрије, Швајцарске, Њемачке, Француске и других земаља, те их лажним приказивањем и прикривањем чињеница држали у заблуди да посједују информације о намјештеним спортским мечевима и наводили их да путем сервиса за слање новца уплаћују новац у сврху наводног клађења.

Такође, користећи пријетње, осумњичени су вршили изнуде са циљем принуђивања оштећених да уплаћују додатни новац, саопштено је раније из МУП-а Српске.

Потивправна имовинска корист настала вршењем ових кривичних дјела износи неколико стотина хиљада КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана