Одређен притвор за Чамбера и Ђурђевића

Јелена Станић
Одређен притвор за Чамбера и Ђурђевића

БАЊАЛУКА - Далибору Чамберу (46) и Милану Ђурђевићу (42), обојица из Лакташа, у Окружном суду у Бањалуци данас је одређен једномјесечни притвор, потврђено је "Гласу Српске" у бањалучком Окружном суду.

Чамбер је осумњичен за убиство младића Душка Савановића (24) које се десило 31. децембра 2020. године у Трну, док је Ђурђевић осумњичен за помагање у извршавању кривичног дјела.

- Притвор је одређен за М.Ђ. због оправдане бојазни да би боравком на слободи могао да утиче на свједоке и да понови кривично дјело за које га терете - казали су у Окружном суду Бањалука и додали да је за Д.Ч. притвор одређен из истих разлога, али и због бојазни да би његово пуштање на слободу довело до узнемиравања јавности.

Из Окружног јавног тужилаштва раније је саопштено да је Чамбер осумњичен да је, у друштву са осумњиченим Ђурђевићем, ранио из пиштоља суграђанина Савановића у четвртак, у 22.50 часова на бензинској пумпи у Трну, у општини Лакташи.

Савановић је касније преминуо у Универзитетском клиничком центру од посљедица рањавања.

Увиђај је обавила дежурни тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва Хана Врањешевић заједно са припадницима Полицијске станице Лакташи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана