Одређен притвор ухапшенима због убиства Башића

Г.С.
Одређен притвор ухапшенима због убиства Башића

БАЊАЛУКА - Окружни суд у Бањалуци одредио је притвор двојици ухапшених због убиства начелника приједорске крим-полиције Раденка Башића.

Притвор им је одређен на приједлог Републичког јавног тужилаштва.

Ово тужилаштво затражило је одређивање притвора за Александра Миљатовића, осумњиченог да је директни извршилац убиства, те његовог кума Игора Репајића, за којег се сумња да му је помагао.

Осумњичене за убиство начелника приједорске криминалистичке полиције Раденка Башића Александра Миљатовића и Игора Репајић испитао је републички тужилац, а како је потврђено "Гласу" они су се бранили ћутањем.

Миљатовић је осумњичен да је убио Башића, а Репајића полиција терети да му је помагао, као и да је присуствовао састанцима на којима је договарано убиство. 

Далибор Раилић звани Дуги, који је испитан у Тужилаштву БиХ осумњичен је као налогодавац убиства и налази се у притворској јединици Суда БиХ.

Миљатовић је у полицији признао да је он убио начелника Башића, а да је убиство наручио Раилић.

Башић убијен је 21. марта у јутарњим часовима када је кренуо на посао у Полицијску управу Приједор. У близини његове зграде сачекао га је Миљатовић и испалио му хитац у потиљак главе. Од задобијених повреда Башић је преминуо на лицу мјеста, а убица је побјегао у непознатом правцу.

Полиција је у акцији у Бањалуци ухапсила 20 особа, међу којима су били Миљатовић и Репајић, чиме је и расвијетљен случај. 

Миљатовић је прије 15 година заједно са тадашњом дјевојком у Бањалуци убио Сашу Илића Шпанца и због тога је осуђен на 15 и по година затвора, а на привремену слободу изашао је у децембру прошле године. 

Репајић је такође познат полицији по тешким кривичним дјелима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана