Одређен притвор серијском провалнику

СРНА
Одређен притвор серијском провалнику

БРЧКО - Основни суд у Брчком одредио је једномјесечни притвор мушкарцу чији су иницијали М.С. /39/ осумњиченом да је прије неколико дана у том граду починио серију тешких крађа.

Осумњиченом за провалну крађу у златарску радњу "Ђокић филигран", као и за више других крађа на штету грађана, притвор је одређен због опасности да би могао поновити кривично дјело.

Тужилаштво и Полиција интензивно спроводе истрагу против М.С. због сумње да је 22. маја на Булевару мира чекићем разбио стакло излога златаре "Ђокић филигран", након чега је из објекта узео већу количину вриједног златног накита.

Како је данас саопштено из Тужилаштва Брчко дистрикта, сумња се да је два дана касније у брчанском насељу Стари Расадник осумњичени са стола испред једне куће узео мобилни телефон, а неколико часова послије, у Мостарској улици, ушао у једну кућу, одакле је, искористивши непажњу укућана, одузео таблет, телефон и ручни сат.

"Серију крађа почињених ради стицања противправне имовинске користи осумњичени је окончао 25. маја, када је у Улици браће Кобића, док је М.О. сипао воду с јавне чесме, с његовог бицикла одузео торбицу у којој се налазила лична карта, чековна картица, новац и мобилни телефон оштећеног", наводи се у саопштењу.

М.С. је ухапшен 25. маја у вечерњим часовима, а након задржавања и криминалистичке обраде у Полицији, спроведен је у просторије Тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана