Одређен притвор осумњиченим шверцерима дроге из акције "Омерта"

Небојша Томашевић
Одређен притвор осумњиченим шверцерима дроге из акције "Омерта"

БАЊАЛУКА - Судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци одредио је притвор за девет особа обухваћених акцијом "Омерта", а којима се на терет ставља да су скоро три године шверцовали наркотике.

Како је саопштено на интернет страници суда, наводећи иницијале, притвор је одређен Александру Милетићу, Маринку Дамјановићу, Борису Грујићу, Немањи Керезовићу, Александру Антонићу, Немањи Милиновићу те Анђелу Милетићу, Слободану Станковићу и Видану Проли који се налазе у бјекству .

Тужилац је предложио суду да за осумњиченима који су у бјекству буде расписана потјерница.

Све осумњичене терете за неовлаштену производњу и промет опојних дрога, а Дамјановића и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја.

Акцијом је обухваћен и Саша Кресојевић који се већ налази у притвору од раније јер је ухапшен са килом кокаина.

- Осумњичена лица  су од септембра 2020. до 23.октобра  ове године вршила набавку, држали ради продаје, посредовали у продаји и продавали  опојне дроге кокаин и марихуана корисницима на подручју Града Бањалука и Лакташа. Притвор је за Александра Милетића и Антонића предложен због опасности од бјекства, због  постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могли утицати на свједоке, те због  постојања  нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело  - саопштено је раније из бањалучког Окружног Тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана