Одређен притвор оцу осумњиченог за убиство Данке Илић

GS
Foto: NSPM

Радету Драгијевићу, оцу Дејана Драгијевића, осумњиченом за убиство мале Данке Илић, одређен је притвор до 30 дана, пише Телеграф.

Више јавно тужилаштво у Зајечару донијело је наредбу за обдукцију покојног Дејана који је данас, у раним јутарњим часовима преминуо у Полицијској управи у Бору. Обдукција је повјерена Институту за судску медицину у Београду. Такође је дат налог да се прикупе сва потребна обавјештења у вези смрти покојног Дејана.

У поподневним часовима, у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару доведен је Р.Д. са кривичном пријавом Полицијске управе у Бору, за кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

Осумњичени се бранио ћутањем. Судији за претходни поступак Вишег суда у Зајечару предложено је одређивање притвора у трајању до 30 дана, због постојања околности које указују да ће уништити, сакрити или измијенити доказе или трагове кривичног дјела, те да ће ометати поступак утицањем на свједоке који ће бити испитани у поступку.

Рјешењем судије за претходни поступак Вишег суда у Зајечару осумњеченим је одређен притвор у трајању до 30 дана.

Подсјетимо, Далибор Драгијевић (40) из Бора коме је у суботу одређено задржавање до 48 сати због постојања основа сумње да је помогао брату осумњиченом за тешко убиство двогодишње Данке Илић након извршеног кривичног дјела, преминуо је ноћас у Полицијској управи у Бору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана