Модричанке иза решетака због лажних тестова на вирус корона

Н. Т.

БАЊАЛУКА - Данијели Марковић - Ђуриновић и Снежани Драгичевић из Модриче Основни суд у Модричи одредио је једномјесечни притвор због сумње да су су фалсификовале ПЦР тестове на вирус корона, потврђено је из Окружог тужилаштва Добој наводећи иницијале.

Осумњичене терете да су починиле кривично дјело фалсификовање у периоду од 18. новембра до 8. децембра.

- Притвор је одређен јер постоје нарочите околности које указују да би осумњичени боравком на слободи ометали кривични поступак утицајем на свједоке, као и због бојазани да ће боравком на слободи поновити кривично дјело за које је запријећена казна затвора до пет година -саопштило је Тужилаштво.

Ђуриновићева и Драгичевићева  ухапшене су 8. децембра у Модричи у акцији "Ретест". Акцију су спровели полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са припадницима Полицијске управе Добој, а под надзором добојског Окружног  тужилаштва.

Извор близак истрази је рекао да су осумњичене тестове писале наводно на фалсификованом меморандуму Дома здравља Бањалука.

- Углавном су их продавали људима који треба да отпутју у инстранство и којима треба доказ да су негативни на вирус корона. Осумњичена Драгичевић је судски тумач за стране језике-рекао је извор "Гласа Српске".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана