Одређен притвор Бањалучанину осумњиченом да је сексуално злостављао кћерку

Г.С.
Одређен притвор Бањалучанину осумњиченом да је сексуално злостављао кћерку

БАЊАЛУКА - Окружни суд у Бањалуци одредио је једномесечни притвор оцу монструму Н. П. (48) из околине Бањалуке, осумњиченом да је у више наврата сексуално злостављао своју 14-годишњу кћерку.

Бањалучко тужилаштво на терет му ставља да је починио кривично дјело обљубе над дјететом млађим од 15 година, за које је Кривичним закоником Републике Српске запријећена казна од пет до 15 година затвора.

Како јавља Аваз, Н. П. је осумњичен да је у јулу и августу више пута имао сексуалне односе с кћерком. Злостављање се одвијало у вријеме када би дјевојчица долазила у посјету биолошким родитељима, будући да годинама живи код хранитељске породице.

Напаствова кћерку када му је долазила у посјету

- Годинама је живјела у хранитељској породици због родитељског запуштања. С биолошким родитељима се виђала периодично, тако што би им одлазила у посјету њиховој кући. То је осумњичени злоупотријебио и током посјета је напаствовао - тврди извор близак истрази.

Читав случај разоткрили су радници Центра за социјални рад након што им је хранитељ дјевојчице пријавио да је она била жртва сексуалног злостављања.

- Са свиме су упознати полиција и тужилаштво и покренута је опширна истрага. Саслушано је више особа и дјевојчица је испитана у присуству стручњака и у складу са свим процедурама. Након тога је упућена на љекарски преглед који је потврдио најцрње слутње - каже извор из истраге, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана