Одређен једномјесечни притвор Дебевцу и Мехмедагићу

Г.С.
Одређен једномјесечни притвор Дебевцу и Мехмедагићу

САРАЈЕВО - Суд БиХ прихватио је приједлог Тужилаштва БиХ и одредио једномјесечни притвор ухапшенима Ранку Дебевцу и Осману Мехемдагићу Осмици, сазнаје Аваз.

Они ће бити упућени у притвор у Војковиће. Осумњичени су за злоупотребу службеног положаја и илегално прислушкивање, а рочиште им је одржано синоћ.

На том рочишту тужилац Бојана Јоловић изнијела је многе шокантне информације о томе како се Дебевец понашао приликом хапшења. Наиме, Јоловић је казала да је Дебевец приликом хапшења пружао отпор, како је рекла не физички, него с позиције силе и моћи.

- Рекао је полицајцу СИПА "ја ћу се из овога извући а ти види шта ћеш" - рекла је тужилац.

Тужилац Јоловић је образлажући приједлог за одређивање притвора ¸казала да је постојао је договор осумњичених за чињење кривичних дјела.

Суочила сам се са много опструкција у посљедњих 15 дана, али и претходних неколико мјесеци. Тужилаштво БиХ је вршило провјере дојава и навода о раду ОБА док је на челу био Осман Мехмедагић Осмица.

Подаци до којих смо дошли је да је током 2020. године уништен одређен број списа. Од суда сам затражила да ли су постојали налози за провођење посебних истражних радњи. Ради се о већем броју налога - казала је тужилац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана