Одлежали три мјесеца у затвору и кренули у пљачку: Палестинци Рафи и Вафи поново иза решетака

Јасмина Салопек
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

МОСТАР- Самир Рафи (23) и Саид Вафи (26) из Палестине ухапшени су у улици Браће Фејића у Мостару због пљачке. Ријеч је о мигрантима који су 23 октобра 2021. године напали раднике "Жељезницa ФБиХ" у возу који је ишао од Сарајева до Мостара.

Како је тада саопштено из МУП-а Херцеговачко-неретванског Кантона, они су  непримјерено понашали, а након опомене, напали су особље, због чега су избачени из воза на подручју Дрежнице код Мостара. Овај потез особља их је још више разљутио због чега су почели са каменовањем радника и воза, те су оштетили четири стакла, након чега су побјегли.

Због овог инцидента су, након хапшења, провели три мјесеца у затвору одакле су пуштени у јануару ове године након договора о признању кривице. Међутим, свега неколико дана од изласка из затвора дали су се у пљачку куће на подручју Љубушког. 

У кућу су провалили 2.фебруара.

Убрзо послије дојаве о провали полицајци су их затекли на мјесту. Обрадом мјеста утврђено је да су ушли кроз прозор у спаваћој соби. Код осумњичених је пронађен накит и новац-саопштили су из полиције. Према незваничним информацијама они су по изласку из затвора требали бити предати Служби за послове са странцима, а сумња се и да имају лажне идентитете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана