Пријављени због 780.000 КМ дуга за порезе и доприносе на плате радника

Небојша Томашевић
Пријављени због 780.000 КМ дуга за порезе и доприносе на плате радника

ЗВОРНИК – Двије одговорне особе Дома здравља у Власеници осумњичене су да нису уплатиле 780.000 КМ обавезних доприноса и пореза на лична примања запослених радника, чиме су починили кривична дјела повреда основних права радника и утаја пореза, саопштила је данас Полицијска управа Зворник.

У ПУ Зворник  наводе да су припадници Сектора криминалистичке полиције, односно Одјељења за привредни криминалитет поднијели извјештај против одговорних лица Јавне здравствене установе о почињеним кривичним дјелима.

-Једно одговорно лице Јавне здравствене установе је осумњичено да није извршило уплату обавезних доприноса и пореза на лична примања запослених радника, и то за порески период од 1. јануара 2016. године до 31. децембра 2017.  Укупан износ дуговања износи више од 600.000 КМ- наводи се у саопштењу.

Додају да и  другу одговорну особу терете да није извршила уплату обавезних доприноса и пореза на лична примања запослених радника и то за исти период.

- Укупан износ дуговања износи преко 180.000 марака. Радници су остали ускраћени или су им потпуно одузета основна права из радног односа - наводи се у саопштењу полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана