Одгођено суђење за убиство Ариела Богдановићa, новом адвокату оптуженог треба времена за припрему

Небојша Томашевић
Оптужени Мандић
Foto: Принтснкрин | Оптужени Мандић

БАЊАЛУКА – Почетак суђења Далибору Мандићу (37) из Бањалуке, кога терете за брутално убиство Ариела Богдановића (28) којег је избо ножем, данас је одгођено због припреме одбране.

Нови бранилац оптуженог адвокат Зоран Бубић појаснио је да је тек 16. маја добио рјешење да је постављен за адвоката, а јуче је добио сву неопходну документацију и доказе.

- Нисам био у могућности ни да прочитам документацију која је обимна. С обзиром на сложеност предмета  и обимну документацију тражим да се рочиште одгоди - рекао је Бубић.

Судско вијеће бањалучког Окружног суда, којим је предсједавао судија Драган Улетиловић, прихватило је приједлог па је рочиште одгођено за 5. јун.

Бубић је за  Мандићевог адвоката постављен након што је његов ранији бранилац Вања Лакић разријшена дужности због болести. Промјену адвоката тражио је и сам оптужени Мандић.

Он је сада на рочишту рекао да је задовољан избором новог браниоца.

На рочишту су били присутни и пуномоћник оштећених, односно породице убијеног адвокат Марко Микеш, те отац Ариела Богдановића.

Мандића  терете за тешко убиство почињено на свиреп или подмукао начин.

Према оптужници, крвави напад који је шокирао Бањалучане, десио се 2. децембра прошле године око 19.35 часова на Булевару Српске војске. У оптужници, у којој се наводе иницијали жртве и оптуженог, пише да је Мандић пратио Богдановића у намјери да га убије. Наводи се да је Богдановић кобне вечери ишао из правца Тржног центра „Делта планет” према Ребровачком мосту, а Мандић је ишао за њим.

- Оптужени је сустигао оштећеног у близини студентског кампуса и убо га ножем у предјелу горњег дијела трупа. Оштећени  Богдановић је трчећи почео да бјежи, а Мандић је потрчао  за њим те га је сустигао након што је  он прешао коловоз Булевара српске војске и пао у близини бензинске пумпе. Мандић је тада Богдановића, који је лежао на асфалту,  ножем убо осам пута у предјелу задње стране лијевог рамена, лијеве стране лица и врата те десне стране грудног коша - пише у оптужници.

Додаје се да је  усљед убодних рана и повреда Богдановић искрварио намрт, а оптужени Мандић је побјегао у правцу кампуса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана