Одгођен наставак главног претреса у случају неискориштених вакцина

Срна
Одгођен наставак главног претреса у случају неискориштених вакцина

ПРИЈЕДОР- У Основном суду у Приједору данас, због одсуства тужиоца, није настављен главни претрес у предмету о неискориштеним вакцинама против ковида 19, а рочиште је одгођено за 31. марта.

Судија Небојша Манојловић рекао је да је тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор оправдано одсутан, те да није било процесних претпоставки за наставак главног претреса.

За данас је било предвиђено саслушање свједока Александре Башић, запослене у Дому здравља, те Милана Књегињића, сервисера у вријеме када се догодио предметни случај.

Окружно јавно тужилаштво Приједор оптужило је начелницу Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Приједор Милицу Отковић због неупотребљивости 1.342 дозе вакцине против ковида 19.

У досадашњем току суђења саслушани су радници ове јавне здравствене установе Дијана Ђерић, Сандра Кусоњић, Душанка Смиљанић и Александар Шкорић.

Рочишта су јавна, али је поступајући судија указао на забрану преношења детаља исказа свједока јер нису сви свједоци саслушани. Случај прате и представници ОЕБС-а.

На припремном рочитшу у фебруару прошле године Отковићева се изјаснила да није крива за кривична дјела несавјестан рад у служби и непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије која јој се стављају на терет, док је главни претрес почео у децембру.

Оптужница је подигнута у октобру 2021. године, а против другог лица, обухваћеног истрагом, С.Ј. из Приједора, тужилац је донио наредбу о обустави истраге јер није било довољно доказа да је лице починило кривично дјело.

У приједорском Дому здравља 12. априла 2021. године привремено је обустављено вакцинисање становника против ковида 19 будући да је због нестанка струје дошло до прекида хладног ланца, те је поремећена температура у замрзивачу у којем су чуване вакцине против вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана