Одбрана првооптуженог за убиство Славише Крунића изнијела завршне ријечи, тврде да нема доказа

Небојша Томашевић
Одбрана првооптуженог за убиство Славише Крунића изнијела завршне ријечи, тврде да нема доказа

БАЊАЛУКА - Током судског поступка није доказано зашто, како и због чега је убијен Славиша Крунић те тешко да се може наћи иједан законито прикупљен доказ у овом случају, истакла је у завршној ријечи у бањалучком Окружном суду бранилац оптуженог Бенедија Ђукановића, Татјана Савић.

Она  тврди да нема доказа да је њен брањеник кобног дана био на лицу мјеста и починио злочин. Осим првооптуженог Ђукановића у овом случају оптужени су и Емилио Балдо, те бивши радник агенције "Сектор Секјурити"  Родољуб Гајић,  који је оптужен за помагање у убиству. Крунић је био власник поменуте агенције.

Ђукановића и Балда терете за организовање и  убиство бизнисмена и његовог тјелохранитеља Жарка Павловића те рањавање возача Горана Илића. У злочину је учествовао Жељко Ковачевић који је убијен на лицу мјеста.

Адвокат Савић сматра да је „истрага вођена незаконито и да је цијели поступак пун необјективности“.

- Тужилац је истрагу први дан препустио полицији, а други дан се није ни појавио на лицу мејста. Полицајци су прикупљали доказе како су хтјели да се уклопи у њихову верзију догађаја - рекла је Савићева.

Нагласила је да је „једини доказ којим се могло утврдити како се све догодило,  с то је 3Д реконструкција суд обио да финасира, а оптужени за то нема новац, па је одбрана ускраћена да то изведе“.

-  Догађај се није десио онако како стоји у оптужници и за то одговорност сноси тужилац. Како је убијен Крунић на неки начин је одговор дала одбрана захвљајући вјештачењу које извела - рекла је Савићева.

Истакла је да то што је ДНК траг оптуженог нађен на једној од пушака не мора да значи да је он кобног дана починио злочин.

- Осим тога, тај траг је мијешан са друга два за која не знамо чији су. Одбрана је доказала да је скоро мјесец прије злочина Ђукановић аутоматску пушку дао Ковачевићу ради лова, а како се нашла на мјесту злочина то не знамо. Вјештаци за ДНК кажу да се траг може пренијети  да се не зна када је и којим редосљедом настао - рекла је Савићева.

Подсјетила је на изјаву свједока Милана Малића, рођака убијеног Крунића, који је рекао да је видио два лица у "кедију" у близини Крунићевог имања да посматрају пут који води до мјеста убиства.

- Не знамо ко су та лица, а свједок је у судници рекао да их међу оптуженима нема -рекла је Савићева.

Одбране осталих оптужених изнијеће завршене ријечи сутра, а пресуда у овом случају требало би да буде објављена у петак.

Крунић и члан његовог обезбјеђења Павловић убијени су 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана