Од супруге тражио сјекиру да нападне синовца и његову кћерку

ГС
Од супруге тражио сјекиру да нападне синовца и његову кћерку

ПРИЈЕДОР - Приједорчанин Д.В. оптужен је за насиље у породици јер је у јуну 2020. године у Приједору, због дворишта куће напао Р.В. и његову кћерку Н.В.

Оптужени Д. В. Је стриц Р.В.

Према оптужници  Окружног јавног тужилаштва Приједор, осим што их је физички напао, када су дошли полицајци, оптужени  им је пријетио и тражио од супруге да му донесе сјекиру.

Напад се догодио у дворишту које оптужени користи заједно са Р.В, а због коришћења тог дворишта стриц  је прво вербално напао синовца и опсовао мртвог оца.

Његовој  кћерки је опсовао мајку те је потом пришао Р.В, којег је рукама и ногама ударао у предјелу тијела.

Када је пришла кћерка са намјером да га спријечи да јој туче оца, Д.В. је и њу ударио, а потом је опет  покушавао ударити.

Она је након  тога позвала полицију, а када је патрола дошла на лице мјеста, Д.В. је игнорисао полицијска наређења и наставио пријетити.

-Оптужени је угрозио сигурност оштећених  тако што им је у присуству полицијских службеника повишеним тоном упутио пријетњу: „Жено, дај ми сикиру, донеси из шупе сикиру“ и коју је од своје супруге тражио да му донесе како би присутне оштећене могао повриједити - наводи се у оптужници, пишу "Независне".

Супруга оптуженог је кренула у дрварницу по сјекиру, због чега су Р.В. и његова кћерка Н.В. осјетили страх за свој живот.

Инцидент је спријечила полиција и упозорила супругу, а помоћу физичке снаге савладала је и ухапсила Д.В.

-Примјеном насиља, дрским и безобзирним понашањем угрожавао је спокојство, тјелесни интегритет и душевно здравље члана своје породице и тиме довео до повреде физичког и психичког интегритета члана своје породице - наводи се у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана