Очух показивао полни орган дјеци, а мајка их тјерала да ћуте

ГС
Очух показивао полни орган дјеци, а мајка их тјерала да ћуте

На општинском суду у Сплиту осуђени су очух Л. К. (48) и мајка Т. К. (35) за сексуално злостављање и занемаривања њена два малољетна сина.

Како се наводи у пресуди, очух им је у неколико наврата уз погрдне ријечи показивао свој полни орган, а мајка је све знала и чак их је тукла.

Све се дешавало у периоду од јуна до септембра 2019. године у породичном стану у Сплиту. Л.К. је у више наврата показивао своје гениталије дјеци говорећи: ‘Хоћеш ли да пољубиш другарицу, хоћеш ли да се поздравиш са другарицом'“, наведено је.

Мајка је рекла дјеци да о томе никоме не говоре

У једној од тих прилика дјетету је рекао: „Изнијећу ти га, па ћути“, након чега је извадио полни орган.

– То је код дјеце изазвало осјећај нелагодности, страха и узнемирености, као и тешкоће у свакодневном функционисању, док их је Т.К, као мајка, вербално и физички напала, вријеђала и ударала кухињским ножем и каишем – наводи се у саопштењу.

У пресуди се наводи и да није водила рачуна о њиховом васпитању, здрављу и образовању, већ је бригу о дјеци препустила својим родитељима, те да није реаговала када су дјеца била изложена сексуалном злостављању од стране очуха, чему је и сама била свједок. А када су јој се дјеца о томе повјерила, рекла им је да о томе никоме не говоре, преноси Индекс.

Бранили се да нису криви

Међутим, суд је повјеровао изјавама баке дјеце и вјештака психолога који су оцијенили да су дјеца досљедно и детаљно описивала сексуално узнемиравање и занемаривање. У свом свједочењу, бака је рекла да су она и њихов дједа углавном бринули о њима, а да су дјеца код мајке била гладна, да им је забрањивала да једу и да у фрижидеру обично нема ничега.

Огласио се и дјечаков отац, који је рекао да су му дјеца детаљно испричала догађаје у којима се Т.К. скида го и маше гениталијама. Рекао је да је то урадио једном на дјечијем рођендану када се скинуо го пред њима и мајком и говорио грозне ствари.

На крају, Л.К. и Т.К. су осуђени сваки на по годину дана условне казне, а казну неће издржати ако у року од три године не почине ново кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана