Оцу 5.000 КМ казне због подмићивања љекара

Н. Т.
Foto: Оцу 5.000 КМ казне због подмићивања љекара/Илустрација

БАЊАЛУКА – Данијел Весић из Требиња, отац бебе која је након порода испала на под медицинском особљу Универзитетске болнице у Фочи, осуђен је у бањалучком Окружном суду на новчану казну од 5.000 КМ јер је љекару и медицинској сестри дао 500 КМ мита за пород супруге царским резом.

Пресуда је изречена на основу споразума о признању кривице који је он закључио  са Републичким тужилаштвом. Према пресуди казну је дужан д аплати у року од три мјесеца од дана правоснажности. 

Како се наводи, уколико  казну не плати у остављеном року, суд ће наредити њено принудно извршење, а уколико казна путем принудног извршења не буде наплаћена у року од године, суд ће донијети одлуку да се за сваких започетих 100,00 КМ новчане казне замијени даном затвора.

Према оптужници Весић је доктору Владимиру Чанчару дао 400 КМ, а сестри Гордани Соколовић 100 КМ мита за пород супруге због чега су они оптужени за примање мита. 

Весић се споразумом обавезао да свједочи против Чанчара и Соколовићеве који су најавили признање и рекли да су у току преговори с Тужилаштвом о споразумном признању. 

Они су мито узели 18. августа 2022. године, а Весићева супруга Јована породила се дан касније и тада је новорођенче испало на под медицинском особљу и повријеђено.  

У случају пада бебе истрагу води Окружно  тужилаштво у Требињу и њом су обухваћени Чанчар, педијатар др Владимир Турунташ, те бабица Биљана Кулић због сумње да су починили кривично дјело несавјесно пружање љекарске помоћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана