Обустављене трансакције од 610.000КМ: Позната имена ухапшених у акцији "Инцитат"

Н.Т.
Foto: Аваз

САРАЈЕВО - Ибро Берило, Адис Мулаосмановић, Едина Џигал као и Нађа Милишић ухапшени су до сада у оквиру акције "Инцитат" потврђено је из сарајевског Кантоналног тужилаштва.

Како су раније појаснили циљ поменуте акције, коју спроводе припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА), је  сузбијање системске корупције у сектору градње и прања новца.

Из Тужилаштва су навели да акција још увијек траје и да ће више информација бити по окончању. Како су појаснили, Берило је ухапшен на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву, а током дана ту ће бити и испитан.

Берило је начелник сарајевске Општине Трново, а Мулаосмановић је власник компаније "Лок-Пил", а Џигал је његова сестра, а Милишићева је Берилова помоћница.

Према сазнањима медија у ФБиХ Муласомановић је Берилу поклонио апартман, а он је њему заузврат омогућио да изгради хотел на државном земљишту у центру Бјелашнице.

Током ове акције у комерцијалним банкама привремено су блокиране трансакције у вриједности од 610.000 КМ.

Према незваничним информацијама "Аваза" истражиоци СИПА су на рачунима Мулаосмановића као и његове сестре Џигал и Берилове супруге пронашли стотине хиљада марака.

Како је саопштено из СИПА у оквиру акције претресају се пословне и стамбене просторије као и покретне ствари на 12 локација.

- Између осталог у току су претреси просторија општине Трново и правног лица „Лок- Пил“ доо Сарајево - саопштено је раније из СИПА.

Претреси се врше по налогу Кантоналног суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево а у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Како су навели у СИПА они су у оквиру овог предмета Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево поднијели извјештај о почињеном кривичном дјелу те допуну извјештају у оквиру којих су пријављена четири физичка и једно правно лице.

- Пријава је поднесена због постојања основа сумње да су починили кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, злоупотреба положаја или овлашћења и прање новца прописана Кривичним законом Федерације БиХ- стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана