Обустављена истрага против полицајаца, није почињено кривично дјело

Срна
Обустављена истрага против полицајаца, није почињено кривично дјело

БАЊАЛУКА - Припадници Полицијске управе Бањалука нису злоупотријебили службени положај и овлашћења нити су противправно ухапсили осам припадника групе "Правда за Давида" у Бањалуци 30. децембра 2018. године, потврдило је Окружно јавно тужилаштво Бањалука наредбом о обустављању истраге против бањалучких полицајаца јер није почињено кривично дјело.

Ово тужилаштво је 11. марта ове године донијело наредбу о обустави истраге против полицијских службеника Полицијске управе Бањалука против којих су чланови групе "Правда за Давида" поднијели пријаву тврдећи да су незаконито ухапшени и да полицијски службеници прекорачили своја овлаштења.

Бањалучко Окружно јавно тужилаштво је наредбом потврдило да полицијски службеници Полицијске управе Бањалука нису починили кривична дјела злоупотреба службеног положаја и овлашћења и противправно лишење слободе када су у ноћи 30. децембра 2018. године након нарушавања јавног реда и мира у центру Бањалуке од стране групе Правда за Давида лишили слободе осам њених припадника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана