Обрадов и Самарџија предати тужилаштву због покушаја убиства

Н.Т.
Обрадов и Самарџија предати тужилаштву због покушаја убиства

ПАЛЕ - Милош Обрадов и Стефан Самарџија из Пала, који су осумњичени за покушај убиства Милоша Павловића кога су брутално претукли, ударајући га чак и бетонском плочом тешком око 30 килограма, предати су у надлежност Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву, потврђено је “Гласу Српске”.

У поменутом Тужилаштву су нам рекли да ће након што испита осумњичене одлучити о евентуалном предлагању притвора.

Обрадов и Самарџија  су од раније познати по кривичним дјелима, а према незваничним информацијама мотив сукоба је кафанска препирка и туча коју је Павловић имао са њима у кафани.

Извор “Гласа Српске” је рекао да је током свађе  Павловић  флашом у главу ударио Обрадова, а потом извадио ноже с којим је  кренуо на Самарџију, али су они били јачи па су га претукли.

Павловић  је пребачен у болницу “Србија” и налази се изван животне опасности.

- Пацијент је тренутно на дијагностици, стабилних је виталних параметара и налази се ван животне опасности- речено је у болници “Србија.”

Из Полицијске управе  Источно Сарајево наводећи иницијале, раније данас је  саопштено  да су Обрадов и Самарџија ухапшени због сумње да су починили кривично дјело покушај убиства, тако што су физички напали  једно лице и нанијели му повреде опасне по живот.

Познати криминалци ухапшени због бруталног покушаја убиства у Палама

- Увиђај на лицу мјеста извршили полицијски службеници у присуству дежурног јавног тужиоца  Окружног јавног тужилаштву Источно Сарајево.  Мотив сукоба се истражује-навели су раније из полиције.

Обрадов и Самарџија имају дебео криминални досије и доводили су се у везу са планирањем ликвидације Дамира Остојића Шијана, који је убијен  5. септембра 2018. године у Бањалуци. Оба су због тог  мјесецима били у притвору из којег су пуштени у недостатку доказа да су починили поменуто кривично дјело, а у међувремену је против њих обустављена истрага за тај злочин. Током истраге Шијановог убиства поменути су довођени у везу са крађом “шкоде октавије” која је кориштена у злочину, те крађом регистарских ознака које су постављене на то возило. “Октавија” је након злочина пронађено запаљено у селу Шешићи код Горње Пискавице.

Обојица оперативно важе за чланове аутомафије са Пала.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана