Нудио мито да избјегне казну па ухапшен

Н. Томашевић
Нудио мито да избјегне казну па ухапшен

БАЊАЛУКА – Лакташанин Ј.С. ухапшен је након што је полицајцима понудио новац да га не санкционишу за почињени прекршаје, а утврђено је дугује више од 12.000 КМ за казне због саобраћајних прекршаја, потврђено је "Гласу Српске".

Из Полицијске управе Бањалука  саопштено је да је поменути ухапшен због сумње да је починио кривично дјело давање мита.

- Наведеном лицу Ј.С.  се ставља на терет да је  19. августа око 11.30 часова у Бањалуци, приликом заустављања и контроле путничког возила марке „nissan“ којим је управљало, полицијским службеницима нудило новац како би одустали од вршења службене радње и санкционисања због почињених прекршаја. Лице је након тога  лишено слободе, а предметна новчаница је уз потврду одузета-стоји у саопштењу.

Наводи се да је провјерама током контроле, утврђено да лице Ј.С. управља возилом прије стицања права на управљање, те да се ради о вишеструком повратнику у чињењу најтежих прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја.

- Поменуто лице у регистру новчаних казни има евидентиран дуг у износу од око 12 773 КМ. Због напријед наведеног прекршаја и бојазни да ће наставити са чињењем прекршаја од лица Ј.С. је одузето предметно возило. Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Републичког јавног тужилаштва Бањалука, као и дежурног судије Основног суда у Бањалуци – Одјељење за прекршаје-стоји у саопштењу.

Додаје се да ће након комплетирања и документовања предмета, против  Ј.С. бити достављен извјештаја о почињеном кривичном дјелу, те поднесен  захтјев за покретање прекршајног поступка због почињених прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана