Нови снимак одбјеглог педофила, бјекство под лупом полиције

ГС
Foto: Скриншот

БАЊАЛУКА - Ивица Мишковић из Какња, осуђени педофил који је побјегао из зграде Основног суда у Бањалуци, још увијек није ухваћен, а сада се појавио и нови снимак који приказује куда је побјегао.

На снимку се види како Мишковић, непосредно након што је искочио кроз прозор суда, трчи кроз Алеју Светог Саве. Креће се према кружном току, а затим скреће у Гундулићеву улицу гдје су га снимиле и надзорне камере АТВ телевизије. Након тога бјежи иза зграда, гдје му се губи сваки траг.

Бјекство Мишковића је, постало предмет истраге коју спроводи Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске. Због низа сумњивих околности испитује се да ли је бјекство било планирано и да ли је Мишковић имао помагаче, односно логистичку подршку.

”Покренута је истрага како би се испитале све околности бјекства. Не односи се то само на пропусте судских полицијаца Д.Т. и Д.Т., који су били задужени за његово спровођење и који су у међувремену суспендовани, већ се испитују све околности тог случаја”, каже добро упућени извор АТВ-а.

Додаје да све у вези с Мишковићевим бјекством дјелује невјероватно. Од тога како је без лисица остао без надзора Судске полиције, до искакања кроз прозор суда, те чињенице да се човјеку старије животне доби, у свега неколико минута изгубио сваки траг.

Притом Мишковић, који је држављанин Хрватске, код себе није имао новац, ни документе. Његова фотографија је у року од сат времена била присутна готово у свим медијима, али ни то није помогло у лоцирању и хапшењу. У међувремену су се појавиле информације да се крије у Србији, те да је виђен у Хрватској, што није потврђено.

Подсјетимо, Мишковић је 7. новембра побјегао након што му је изречена неправоснажна пресуда од четири године затвора због обљубе тада 9-годишње дјевојчице. Досадашња истрага је показала да Мишковић након пресуде није био везан лисицама, те да су га судски полицајци без надзора оставили у канцеларији, што је он искористио и искочио кроз прозор. У томе је покушала да га спријечи судска полицајка, која је стајала на улазу у суд, али није успјела. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана