Нови Сад: Експлодирала бомба испод аутомобила директора ЈП “Урбанизам”, двије особе повријеђене

Блиц
Нови Сад: Експлодирала бомба испод аутомобила директора ЈП “Урбанизам”, двије особе повријеђене

Нови Сад - Двије особе су повријеђене у експлозији бомбе испод “цитроена”, који је био паркиран у Толстојевој улици, у Новом Саду, испред кафића “Хогар”.

Бомба је експлодирала испод службеног аутомобила Томислава Бокана, директора ЈП „Урбанизам” и предсједника покрета „Динара Дрина Дунав” и Ромске демократске странке.

Бокан је потврдио да је бомба бачена испод његовог службеног аута.

- Ради се о мом службеном аутомобилу, возач је дошао у кафић да се види са својим рођеним братом и паркирао је испред кафића, а одмах након тога зачула се јака експлозија - рекао је Бокан.

Он је казао да наводно постоји нека жена која је видела, како је објаснио, “млађег мушкарца који је са капом и бијелим рукавицама прошао поред аутомобила и нешто бацио испод”.

Бокан каже да претходних дана није примао никакве пријетње.

- Експлозију видим као упозорење, а мотиви могу бити политички, али и то што сам директор ЈП „Урбанзам”. Даћемо шансу полицији и надам се да ће врло брзо открити починиоца. Ако га ускоро не открију онда је угрожена безбедност свих грађана Новог Сада – каже он.

Према његовим ријечима бомбу је бацио непознати мушкарац који је лаганим ходом прошао поред аутомобила.

Полиција се налазе на лицу мјеста, као и екипе Хитне помоћи, а улица је блокирана због увиђаја и истраге.

Потврђено је да су повријеђене двије особе - мушкарац и жена.

П.К. из Новог Сада рођен 1950. године задобио је теже повреде у предјелу лопатице, он је ван животне опасности и биће задржан на даљем лијечењу у Клиничком-центру Војоводине.

Б.Л. из Новог Сада рођена 1966. године је задобила лакше повреде бутине и након указане љекарске помоћи у Ургентном центру биће пуштена кући .

Старијем мушкарцу повријеђено је раме, а једној жени чланак. Оштећено је неколико аутомобила около.

Новосадска полиција потврдила је да је бомба експлодирала и ускоро би требало да стигне и званично саопштење из полиције. Ватрогасци и полиција су на терену.

Бокан је рекао да наводно постоји нека жена која је видјела, како је објаснио, "млађег мушкарца који је са капом и белим рукавицама прошао поред аутомобила и нешто бацио испод".



Оцевидац је рекла да је видјела мушкарца са бијелим руквицам како се удаљава са мјеста несреће.

Истражни судија Вишег суда у Новом Саду Татјана Ђурашковић рекла је да је увиђај завршен и да се чека Паркинг сервис како би подигао возило и како би се видјела оштећења и кратер.

Она је додала да је у непосреднохј близини оштећно око 10 аутомбила, да је увиђај готово, али да више детаља не може да изнесе, јер даља истрага треба да покаже шта се тачно догодило.

Бокан: Потребно хитно реаговање безбједносних служби

Предсједник Народног покрета “Динара-Дрина-Дунав” /НП ДДД/ Томислав Бокан истакао је да експлозија бомбе испод његовог службеног возила у Новом Саду захтијева хитно реаговање полиције и безбједносних служби.

- Само захваљујући срећи избегнуте су фаталне последице по недужне пролазнике. Овај догађај захтева хитну реакцију полиције и безбедносних служби, које су дужне да заштите све грађане Новог Сада, навео је у саопштењу Бокан, чији покрет је дио владајуће коалиције у Новом Саду.

Бокан, који је директор новосадског Јавног предузећа “Урбанизам”, истакао је да га бомба није уплашила, нити покрет на чијем је челу.

- Они који мисле да могу да сеју страх, мржњу и нетолеранцију у Новом Саду треба добро да размисле о томе шта раде, али и да знају да се не плашимо. На овај начин нас само уверавају да смо на правом путу. У своје име, као и у име Народног покрета, поручујем им да никада нећемо поклекнути, навео је Бокан.

Он сматра да су непознати злочинци данас послали јасну поруку граду Новом Саду, али и цијелој држави Србији, да не презају ни пред чим како би остварили своје намјере.

- Чињеница да је бомба експлодирала усред бела дана, у насељеном делу града, те да су повређени пролазници, а да су се на само неколико стотина метара од места експлозије играла деца, говори о дрскости и бездушности нападача који морају бити што пре пронађени, нагласио је Бокан.

Он је подсјетио да су недавно исписани графити упозорења “Смрт дођошима!” и “Дођоши марш из Војводине!” на просторијама Покрета у новосадској Радничкој улици.

- Данас се десила експлозија бомбе. Све то, несумњиво, има за циљ да нам стави до знања да за нас нема места у Новом Саду. Али, после свега, наша политичка борба ће бити још снажнија, јер нас ни ова бомба није уплашила у намери да наставимо политички рад у зацртаном смеру, навео је Бокан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана