Нови Град: Нападач избоден у кући љубавнице

Горан Обрадовић
Нови Град: Нападач избоден у кући љубавнице

Нови Град - Драган Вујин (29) из Новог Града задобио је тешке повреде и ухапшен је када је у недјељу увече у селу Ћеле код Новог Града напао породицу своје љубавнице Славице Јелисавац (38), а том приликом њена кћерка Драгана (19) га је четири пута убола ножем у ногу.

Славичин супруг Милан (40) испричао је да су прије напада у недјељу супруга и он отишли раније на спрат куће у собу да спавају.

- Вујин је око 22.15 часова ушао у кућу на којој су улазна врата била откључана. Потом је ушао у собу у којој сам био са супругом. Видио сам га кад је отворио врата и одмах је скочио на кревет и почео да нас удара песницама - истакао је Јелисавац.

Он је додао да је тада у собу утрчао његов малољетни син који је покушао да му помогне, али је Вујин почео и њега да удара.

- Док смо се борили са њим у собу је дошла и кћерка Драгана коју је Вујин покушао да удари, али је она успјела да се измакне и убола га је неколико пута ножем. Тада смо га савладали и син је легао на њега, а ја сам успио да га вежем конопцем и позовем полицију која је стигла за 25 минута - испричао је Јелисавац.

Истакао је да му је познато да је његова супруга била Вујинова љубавница и да га је због тога напао и претукао 2006. године.

- Тада сам то пријавио полицији и суд је пресудио у моју корист. Он је био дужан да ми плати четири хиљаде марака одштете, али то није урадио. Вујин је и 21. јула ове године упао у моју кућу и почео да ме туче. Побјегао сам у тоалет и сакрио се, а он је разбио врата. Чуо сам како је то вече питао Славицу да иде да живи са њим. Она је пристала и отишла код њега, али се исто вече вратила - додао је Јелисавац.

Према његовим ријечима, није се развео од супруге због дјеце, јер им је потребна мајка. Навео је да му је Славица рекла да нема ништа са Вујином.

Драгана Јелисавац испричала је да је у недјељу увече сједила у соби у приземљу куће са братом и млађом сестром и гледала филм.

- Одједном сам чула како је нешто пало на горњем спрату, а брат је одмах отрчао у собу код родитеља. Из страха сам узела нож који се налазио на столу и отишла да видим шта се дешава. Кад сам ушла у собу видјела сам Вујина који се тукао са мојим оцем и братом, а покушао је и мене да удари ногом. Када сам видјела крв на свом брату све ми се помутило и избола сам Вујина - рекла је Драгана.

Драгана је додала да јој је отац када је видио шта је урадила  одмах отео нож из руку.

- Када смо га везали он је почео да плаче и говорио је да живи још хиљаду година да то не би поновио, да му је дошла казна и да мора платити четири хиљаде марака, а да нема новца - истакла је Драгана.

Она је испричала и да је Вујин проблематичан, а и да је раније пред њом тукао њену мајку. Милан Јелисавац је испричао и да је Вујин много крупнији и јачи од њега и да је само захваљујући својој дјеци успио да преживи напад.

- Када је дошла полиција, Вујин је почео да им захваљује и говори им да су га спасили. Да смо хтјели да га убијемо урадили бисмо то одмах, а не бисмо звали полицију. Тај човјек нас већ годинама малтретира и кад год прође поред наше куће добацује нам и вријеђа нас. Молили смо све институције да му забране прилаз, али нико то није урадио - рекао је Јелисавац.

Он је истакао да је полиција од њега одузела пушку која му је остала из рата и да нису претресли кућу Вујина који често пуца са балкона, као и да не може да вјерује да ће полиција поднијети и пријаву против његове кћерке која је штитила своју породицу.

Славица Јелисавац испричала је да је раније била у љубавној вези са Вујином, али да више није и да га се плаши, јер ју је више пута истукао.

Извјештаји тужилаштву

У Центру јавне безбједности Бањалука рекли су, наводећи само иницијале, да им је током увиђаја Милан Јелисавац предао аутоматску пушку и седам метака.

- Против Драгана Вујина биће поднесен извјештај због насилничког понашања, против Јелисавца због недозвољене производње и промета оружја, а против његове кћерке Драгане биће поднесен извјештај тужилаштву због кривичног дјела тешке тјелесне повреде - истакли су у ЦЈБ Бањалука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана