Нови детаљи злочин у Фочи: Тешовић мјесецима пријетио да ће некога убити

Драгана Орловић
Нови детаљи злочин у Фочи: Тешовић мјесецима пријетио да ће некога убити

ФОЧА - Боривоје Тешовић (54) који је убио деветогодишњег дјечака, а потом ликвидиран, јер је покушао бацити бомбу на полицију, мјесецима прије овог злочина пријетио је да ће некога убити, међутим, нико га није озбиљно схватио.

Тешовић је, како су за “Глас Српске” открили мјештани Фоче, мјесецима прије ове кобне недјеље непрестано тврдио да ће некога убити, међутим, сви су на те његове пријетње говорили: “Ма, пусти будалу”.

- Ова трагедија је вјероватно могла бити избјегнута, само да је неко озбиљно схватио његове пријетње. Посебно, ако се узме у обзир чињеница да је Боривоје Тешовић имао психичких проблема и био на лијечењу - прича за “Глас” један Фочак.

И Тешовићев отац је, како сазнајемо, био веома проблематичан човјек, који је осуђен за убиство блиског рођака и то због међе.

Са друге стране страдали дјечак потиче из изузетно добре и поштене породице.

- Био је син јединац. Трагедија! Он и отац су се случајно затекли на том путу. И не живе у близини. Једна фина породица је то, никада нису правили проблеме. Жао нам је што им се ово десило. Јадни родитељи - причају огорчени Фочаци.

Тешовић је у недјељу на локалном путу у мјесту Заваит убио деветогодишњег дјечака, који се са оцем налазио у аутомобилу, а пред које је изашао са пушком и запуцао када возило није успио зауставити.

Отац настрадалог дјечака из страха није хтио да заустави аутомобил, након чега је Тешовић, како сазнаје “Глас Српске” испалио само један хитац. Тај метак је дјечака погодио у главу и на лицу мјеста усмртио.

Како сазнајемо, прије ове несреће Тешовић је већ од јутарњих часова наоружан шетао улицама и плашио грађане.

- Он је у мјесту Заваит изашао на пут и пријетећи пушком зауставио првог возача који је наишао. Ушао је у аутомобил и наредио возачу да вози до његове куће. Ту се додатно наоружао. Из куће је узео још једну пушку, муницију и бомбу - наводи извор “Гласа Српске”.

Возач који је Тешовића тада оставио испред његове куће успио је побјећи и о свему обавијестити полицију. На терен је одмах изашло неколико патрола, који су се запутили у село гдје Тешовић живи, а које је око сат времена вожње удаљено од центра.

Међутим, Тешовић се у међувремену поново вратио на локални пут и чекао ново возило да наиђе. Око 17 часова тим дијелом пута наишао је Жарко М. са којим је у возилу био његов деветогодишњи син.

- Држећи пушку покушао их је зауставити. Када аутомобил није стао, јер се возач вјероватно уплашио наоружаног Тешовића, он је запуцао и погодио несрећног дјечака у главу, усмртивши га на лицу мјеста - навео је наш саговорник.

Тешовић је након тога побјегао, а полиција је одмах обавијештена о убиству дјечака. Кренули су у потрагу за њим, при томе блокиравши све путеве. Око 18 часова полицијској станици се јавило једно лице, које је пријавило како је срео наоружаног Тешовића.

- Код села Челебићи наишао сам на препреку на путу и зауставио возило да је склоним. Тада ми је пришао Тешовић уперио пушку и наредио да возим. Потом је испалио хитац у земљу, поред ногу - испричао је полицији тај човјек.

Полиција је одмах кренула у село Челебићи, гдје је пронашла Тешовића у шумарском дому. Одмах су га опколили. Сатима су покушавали да преговарају са њим и убиједе га да се преда. Он је,  како сазнајемо, то упорно одбијао и у једном моменту покушао је на полицију бацити ручну бомбу, након чега је ликвидиран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана