Нови детаљи убиства у Приједору: Башић погођен хицем у главу

Н.Т.
Foto: Дражан Оскар Поздеровић

БАЊАЛУКА - Начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор Раденко Башић, који је јутрос убијен у насељу Пећани погођен је једним хицем у главу, сазнаје "Глас Српске".

Према нашим информацијама на њега је убица пуцао из близине, а сачекао га је на пјешачкој стази којом је Башић иначе свако јутро ишао пјешице до посла. Убиство се десило  у пјешачкој зони у насељу Пећани, недалеко од зграде у којој је жртва живјела. 

Убица је потом пјешке побјегао према  згради убијеног, а прошао је и поред Основне школе „Доситеј Обрадовић". 

Како сазнајемо мјештани насеља Пећани су непосредно након убиства видјели човјека у црној јакни с капуљачком како бјежи.

Полиција је након злочина блокирала цијели град и у току је потрага за нападачем. Од јутрос се чују сирене и врше се претреси возила. Наоружана полиција је на сваком кораку, а у граду су гужве од јутрос. 

Према незваничним информацијама до сада је полиција привела више особа на информативни разговор, а провјеравају алибије и мотиве због којих би неко пуцао на Башића. 

Извор близак истрази је рекао да све до сада прикупљене инфромације говоре да је мотив убиства искључиво у вези са његовим послом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана