Нови детаљи убиства у Бањалуци: Стефановић убоден ножем у срце

Небојша Томашевић
Нови детаљи убиства у Бањалуци: Стефановић убоден ножем у срце

БАЊАЛУКА - Звонимир Стефановић (53) убоден је ножем у срце и искрварио је на смрт, потврдила је обдукција његовог тијела, сазнаје "Глас Српске".

Злочин се догодио у недјељу, а због сумње да га је убила ухапшена је његова партнерка Милица Диљевић из Бањалуке.

Све се десило у стану у бањалучкој Београдској улици на осмом спрату. Ради се о изнајмљеном стану у коме су њих двоје боравили, а у овом случају полиција је испитала још једну особу као свједока којег је Милица звала и тражила да дође јер је позлило Стефановићу.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале саопштено је да Диљевићеву терете за кривично дјело убиство.

- М.Д. ће бити предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука. Све мјере и радње у вези са кривичним дјелом убиство које је почињено 4. фебруара 2024. године у Бањалуци, предузимају се под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука - речено је у ПУ Бањалука.

Према информацијама из истраге кобног дана они су били у стану заједно и претпоставља се да је дошло до свађе током кога је Диљевићева потегла нож. Њих двоје у том стану живјели су заједно посљедњих неколико мјесеци. Према непотврђеним информацијама осумњичена је након злочина позвала комшију познаника и рекла му да дође јер је њеном партнеру позлило. 

- Тај комшија је дошао да види шта се десило и чак је продрмао Стефановића да га покуша пробудити, али је уочио рану на тијелу и позвао хитну. Стефановић је, како се сумња већ тада био мртав, али око њега није било крви и постоји могућност да је то чишћено како би се прикрио злочин -рекао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима по доласку љекара службе хитне помоћи утврђено је да је Стефановић мртав и да има рану од ножа па је позвана полиција која је брзо стигла и тада привела и Диљевићеву и њеног познаника.

Стефановић је од раније познат полицији. Како пишу медији имао је бурну прошлост и оперативно је довођен у везу са злоупотребом наркотика. Он је хапшен у акцији “Чистач 2” због трговине дрогом и оптужен заједно са још неколико особа.

По окончању судског процеса  Стефановић је у првостепеном поступку осуђен на три и по године затвора, али му је Врховни суд Републике Српске казну повећао на пет и по година. Осим њега у истом предмету осуђено је још 10 оптужених на укупно 36 година и три мјесеца затвора. Осуђени су јер су као група препродавали  хероин, марихуану и метадон у Бањалуци, Приједору, Котор Варошу и Лакташима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана