Нови детаљи убиства младића на Отоци: Са Шуманом ухапшена и двојица његових помагача

ГС
Нови детаљи убиства младића на Отоци: Са Шуманом ухапшена и двојица његових помагача

Из МУП-а Кантона Сарајево данас су објавили детаље убиства на Отоци којом приликом с је смртно страдао Фарис Пендек, а ухапшен Адем Шуман који је пуцао.

 Добијена дојава

 – У недјељу, 28. јануара 2024. године, око 23.35 сати, ПУ Нови Град обавијештена је да је на раскрсници улица ВИИ трансверзала и Булевар Меше Селимовића дошло до употребе ватреног оружја од стране НН мушкарца.

Изласком на мјесто догађаја, полицијски службеници су у улици ВИИ трансферзала затекли путничко моторно возило Цитроен, у којем је била мушка особа с видном повредом у горњем дијелу тијела. Љекари Завода за хитну медицинску помоћ су у 00.07 сати констатовали смрт мушкарца, за којег је утврђено да је ријеч о Ф.П. (2005) из Сарајева. Возачу Д.К. (2005) и путнику Е.Р. (2005) су констатоване лаке тјелесне повреде, док трећи путник из возила, Б.Х. (2005) није повријеђен.

Увиђајем је руководила тужитељица Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, а обавили су га припадници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево.

У послијеподневним сатима, дана 29.01.2024. године, полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, под надзором поступајуће тужитељице, лишили су слободе А.Ш., рођен 2000. године у Сарајеву, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело Убиство (члан 166. став 2, тачка б) КЗ ФБиХ) на штету Ф.П. (2005).

Предати у просторије за задржавање

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело Помоћ учинитељу послије учињеног кривичног дјела (члан 346. КЗ ФБиХ) истог дана су лишени слободе Е.Г. (1987) и М.С. (2000), обојица из Сарајева, преноси Аваз

Осумњичени су предати у Просторије за задржавање особа лишених слободе МУП-а КС, а полицијски службеници Управе полиције МУП-а КС, под надзором Кантоналног тужилаштва КС, настављају рад на овом предмету.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана