Нови детаљи убиства и самоубиства у Завидовићима: Радницу пекаре упуцао док је стајала за пултом

Небојша Томашевић
Нови детаљи убиства и самоубиства у Завидовићима: Радницу пекаре упуцао док је стајала за пултом

ЗАВИДОВИЋИ - Аида Дендић (33) стајала је за пултом у пекари када је унутра с ловачком пушком ушао Мерсуд Халиловић (45) и испалио у њу смртоносни хитац, а убрзо потом убио себе, потврђено је “Гласу Српске”.

Трагичан злочин десио се синоћ у пекари “Централ” у Завидовићима до које се Халиловић највероватније довезао возилом “мерцедес” које је пронађено испред пекаре. Извор близак истрази нам је рекао да је у тренутку убиства у пекари био још један радник, али даље од пулта док није било гостију. Оружје којим је почињен злочин пронађено је поред Халиловић.

- Претпоставља се да је Халиловић чекао повољан тренутак да његова жртва остане сама. Истражује се могући мотив овог убиства и они нису били у браку нити су сродници те се истражује јесу ли имали неку другу врсту везе - рекао је извор “Гласа Српске”.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Зеничко - Добојског Кантона Елведин Фишек казао је да је синоћ у 21.17 часова пуцњава пријављена Полицијској станици Завидовићи.

 - Увиђај је трајао до 1.35. часа, а на лицу мјеста идентификована је жртва, радница пекаре Д.А. (33), те мушкарац Х.М. (45). Претпоставља се да је  Х.М. убио Д.А. те потом извршио самоубиство. На то указују први резултати истраге и изјаве свједока. Ради се на утврђивању мотива убиства и самоубиства, али према изјавама свједока, жена и мушкарац нису били у сродству нити у брачној вези, али ће се вјештачењима утврђивати да ли су били у неким другим релацијама, вези или сукобу -  рекаоје  Фишек.

Појаснио је да су увиђај и истрагу овог случаја у обавили припадници Сектора криминалистичке полиције Управе полиције МУП-а ЗДК  под надзором дежурног тужиоца Кантоналног тужилаштва Зеница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана