Нови детаљи трагедије у Новом Граду: Припремили три ковчега, оставили седам писама

ГС
Нови детаљи трагедије у Новом Граду: Припремили три ковчега, оставили седам писама

НОВИ ГРАД - Двоструко убиство и самоубиство у Добрљину код Новог Града било је испланирано до најситнијих детаља, а породица је неколико дана прије трагедије наручила три ковчега за сахрану, који су пронађени на њиховом имању, потврђено је за АТВ.

З.З., њена кћерка Љ.К. и син Ж.З. заједнички су одлучили да прекину своје животе, тако што је син убио мајку и сестру, а потом себи одузео живот.

На тај очајнички корак породица се одлучила јер нису могли да се носе са тугом и болом након трагедије која је ову породицу задесила у мају када је од леукемије преминула 34-годишња кћерка Љ.К.

Извор близак истрази открио је за АТВ да је осим ковчега породица направила све припреме за своју сахрану, а иза себе су оставили чак седам писама. У једном су објаснили разлоге због који су се одлучили на овај очајнички потез, док су остала писма била намијењена њима блиским људима, а садржавала су и разне смјернице.

-У писмима су навели ко ће их и гдје сахранити... Уз писма су оставили банковне картице, те написали пин кодове како би се могао подићи новац за трошкове сахране - открива извор близак истрази.

Он каже да су у једној коверти оставили 200 КМ и у писму навели да је то новац намијењен за куповину цвијећа које је потребно однијети на гроб преминуле 34-годишњакиње, на тачно одређен датум. Једно од писама намијенили су и њеном момку.

-Детаљно су описали шта ће себи учинити и како... Написали су чак да ће непосредно прије трагичног чина попити по ракију, а током увиђаја на столу су пронађени флаша с ракијом и три чашице. Претходно су се истуширали, пресвукли у чисту одјећу... Затим су легли у кревет и скончали онако како су и навели  -  појашњава извор из истраге.

Овај трагични случај шокирао је све истражиоце, јер ни они најискунији ништа слично нису видјели у својим каријерама... Изненадили су их и детаљи на које је ова породица обраћала пажњу прије трагичног чина.

-Изнутра су закључали улазна врата, а кључ су извукли до пола браве како би се могла откључати споља. И на то су мислили будући да су други кључ оставили испред улазних врата -  открива извор из истраге.

Комшија ове породице М.В. рекао је за АТВ да ништа није слутило на трагедију.

-Полиција се распитивала по комшилуку да ли је ико од нас било шта видио и чуо. Занимало их је да ли се ова породица некоме повјерила и да ли су комшијама ишта причали о ономе што су планирали да учине - рекао је М.В., наводећи да је помагао у изношењу тијела која су затечена на кревету у кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана