Нови детаљи свирепог убиства у Тузли: Супругу 13 пута ударио сјекиром по глави па јавио кћерки

Г.С.
Нови детаљи свирепог убиства у Тузли: Супругу 13 пута ударио сјекиром по глави па јавио кћерки

ТУЗЛА - Кантонално тужилаштво Тузла предложило је Кантоналном суду да одреди једномјесечни притвори за Мухарема Субашића /60/ из Тузле због сумње да је починио убиство своје супруге Каде Субашић /62/, саопштено је данас из овог тужилаштва.

Субашић је осумњичен да је око поноћи 7. маја у породичној кући у тузланском насељу Кројчица, пијан, након свађе и физичког сукоба, сјекиром супрузи Кади нанио 13 повреда главе, врата, грудни кош, рамена, стомак и руки, те је од посљедица повреда преминула.

Како је јуче речено за “Глас Српске” осумњичени је био пијан што је, како се претпоставља, један од могућих узрока сукоба који се окончао злочином.

Према нашим сазнањима, њихова кућа удаљена је од пута и завучена, а у овом трагичном догађају није било директних свједока.

- Полиција је на лицу мјеста пронашла крваву сјекиру која ће бити послата на ДНК вјештачење. Истражује се да ли су супружници и раније имали размирице или је ријеч о афективном злочину коме је кумовао алкохол - рекао је извор близак истрази.

Наводећи иницијале у Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона су нам потврдили да је свему претходио сукоб супружника.

- Осумњичени М. С. је након краће свађе и физичког сукоба сјекиром ударио супругу у главу и усмртио је. Обављен је увиђај коме је присуствовао дежурни тужилац и он је наредио обдукцију тијела страдале особе, као и друга неопходна вјештачења са циљем расвјетљавања свих чињеница овог догађаја. Осумњичени је алко-тестиран и утврђено је присуство алкохола у организму - рекао је портпарол Тужилаштва у Тузли Адмир Арнаутовић.

У Министарству унутрашњих послова ТК је потврђено да се Полицијској управи у Тузли обратила М. С. из мјеста Кројчица и пријавила да је непосредно прије тога њен отац усмртио мајку.

- Рекла је да ју је отац М. С. (60), такође из мјеста Кројчица, обавијестио да је убио њену мајку К. С. (62). Недуго након пријаве кћерке, око 00.20 часова М. С. се сам јавио у просторије полицијске станице Запад. Љекар је око 00.30 часова, констатовао смрт К. С., а на лице мјеста је изашао дежурни тужилац Кантоналног Тужилаштва ТК те је обављен увиђај. Извршено је алко-тестирање гдје је потврђено да је у алкохолисаном стању. Око 2:15 сати одузета му је слобода због сумње на почињено дјело убиство - истакли су из МУП-а Тузланског кантона.

Слична трагедија десила се у петак у Добоју када је Н. М. покушао да убије сина М. М. којег је наводно ударио сјекиром у главу, а потом се избо ножем како би се убио. Обојица су задобила тешке повреде опасне по живот.

Припадници МУП-а Тузланског кантона су осумњиченог ухапсили одмах након догађаја.

Увиђај су обавили дежурни тужилац и припадници Сектора криминалистичке полиције кантоналног МУП-а.

Након криминалистичке обраде осумњичени је уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предат у надлежност Тужилаштва.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана