Нови детаљи: Сарајкић убио Кршу да би заштитио жену, ликвидирао га на клупи!

Аваз
Foto: Кликс

САРАЈЕВО- Нихад Сарајкић, осумњичени за брутално убиство Анела Крше, предат је јуче у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево.

Тужилаштво има право на задржавање 24 сата, након чега ће дежурни тужилац одлучити о даљим мјерама. За Сарајкића ће, како сазнаје Дневни аваз, бити предложено одређивање једномјесечног притвора.

16 чахура

Он се сумњичи за кривична дјела убиство и недозвољено држање оружја. Према информацијама „Аваза“, Сарајкић није имао ни дозволу за ношење пиштоља, а на лицу мјеста пронађено је 16 чахура. Обдукција ће показати колико је метака испалио у Кршу. Прве информације указивале су на то да је испаљено више од десет метака те да је тијело Крше било непрепознатљиво. Вјештак је у прелиминарном налазу навео „више прострелних рана“.

Наведени портал сазнаје да је Кршо убијен хицима из непосредне близине, а највише рана имао је на прсима.

Информације упућују на то да је Сарајкић убиство испланирао до у детаље. Он је позвао Кршу, који му је раније пријетио, да се виде, а затим је у њега пуцао из непосредне близине. Убио га је док су сједили на клупи на Вилсоновом шеталишту. Први пуцањ био је кобан, а затим је у њега, док му је био окренут лицем, испалио више метака.

Сарајкић је одмах позвао полицију и предао оружје. Признао је да је починио убиство.

Емотивна веза

Још се утврђује тачан мотив ове бруталне ликвидације. Према информацијама „Аваза“, Сарајкић је био у емотивној вези с Кршином супругом. Наши извори тврде да је она Кршу недавно напустила због насиља у породици, због чега је и хапшен, те да је започела везу са Сарајкићем.

У цијелој причи, мотив убиства није љубавни троугао, него је изгледно да је Сарајкић желио заштитити ту жену од Кршиних пријетњи и насиља.

Кршо девет пута осуђен

Убијени Анел Кршо у изводу из казнене евиденције има чак девет правоснажних пресуда у периоду од 2008. до 2023. године, потврђено је јуче из МУП-а КС.

Он је осуђиван због више кривичних дјела, као што су насиље у породици, посједовање и омогућавање уживања опојних дрога, недозвољено држање оружја, убиство у покушају и кријумчарење. С друге стране, убица Сарајкић није никада евидентиран за било коју врсту кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана