Нови детаљи о убиству Ђорђа Мијатовића: Сукоб почео због крем бананице?

Новости
Нови детаљи о убиству Ђорђа Мијатовића: Сукоб почео због крем бананице?

БЕОГРАД- У Вишем јавном тужилаштву у Београду, Одјељење за малољетнике, саслушана су двојица тинејџера, осумњичена за тешко убиство Ђорђа Мијатовића.

„Дјечака познајемо од раније. Тог поподнева смо му дали новац да оде до продавнице и купи нам по воду и крем-бананицу. Послије извјесног времена он се вратио са флашицама воде, али без чоколаде. Тада смо му узели лопту и нисмо хтјели да је вратимо. Он је отрчао кући.“

Ово су, како сазнају Новости, поред осталог, током саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Београду, у Одјељењу за малољетнике, испричала двојица тинејџера, осумњичена за тешко убиство. Они су осумњичени да су 26. маја, ногама и рукама насмрт претукли Ђорђа Мијатовића (37), рођеног брата Војина Мијатовића, потпредсједника Владе ФБиХ.

Злочин се догодио у паркићу, у Улици Драгице Кончар, на Вождовцу, око 17.30.

„Дјечаков отац је онда изашао из зграде, пришао ми и почео да се свађа, у стилу какво је то понашање, што му узимате лопту“, испричао је млађи тинејџер и додао.

„Онда ми је ударио шамар и кренули смо да се бијемо. Када смо пали, ја сам устао и онда смо га ударали ногама по глави и тијелу“, рекао је он.

Епилептични напад послије туче

После батинања, Ђорђе Мијатовић је био извјесно вријеме свјестан, чак је ходао и причао, али му је убрзо постало толико лоше, да је добио епилептични напад. Пребачен је Ургентни центар, гдје је поново дошло до напада, а потом и инфаркта. Убрзо је преминуо. Обдукција је показала да је преминуо усљед тешких повреда главе и напрснућа лобање.

„Прије тог догађаја Мијатовић није био болестан, нити је икад имао симптоме епилепсије или срчане проблеме“, наводи извор Новости из истраге.

Брутално пребијање Мијатовића забиљежено је и на камерама, као и бјекство двојице тинејџера послије тога. Млађи (15) је ухапшен сутрадан, док се старији (16) предао дан касније. Иначе, млађи осумњичени има дебели досије у полицији и пријаве за насиље и туче. У току му је суђење у Вишем суду у Београду, Одјељењу за малољетнике, због учествовања у тучи. Оптужен је да је био дио групе која је напала једног доктора и његова два сина, крајем децембра прошле године у истом дијелу Вождовца, гдје је претучен Мијатовић.

Хтио је да се умије

„Ни на крај памети ми није било да је Ђорђе у животној опасности. Хтио је да се умије, али смо му рекли да ако се умије и дође полиција, нема резултата. Његова супруга је позвала полицију, а он јој је тада рекао да су имали бакљу, али да није хтјела да им се запали“, испричала је жена која је била очевидац овог трагичног догађаја.

Како тврде комшије Ђорђа Мијатовића, њега су напали тинејџери који већ дуже вријеме праве проблем у крају, а који су задиркивали једанаестогодишњег Мијатовићевог сина.

„Чуо сам од комшија да им је Ђорђе рекао је: 'Не дирајте ми дијете', а онда су га они ваљда напали. Не знам да ли су га претукли и да ли су га ударили. Они су се разбјежали“, каже Мијатовићев комшија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана