Нови детаљи о нападачу из Невесиња

Н.Т.
Нови детаљи о нападачу из Невесиња

НЕВЕСИЊЕ - Нападач који је уз повике "Алаху екбер" синоћ пуцао на полицију у мјесту Зови До у Невесињу, након чега је ликвидиран, код себе није имао документа, а утврђено је да је он скоро пола године боравио на том пордучју и провљаивао у куће по селима и крао све што нађе, потврђено је "Гласу Српске".

Према нашим сазнањима он је у посљедње вријеме боравио у напуштеној кући у Невесињу и претпоставља се да је оружје негдје нашао у околним кућама у насељу Зови До. Нападач код себе није имао никаква документа и биће рађена ДНК анализа како би се утврдило о коме је ријеч и да ли је особа за којом се трага и која је безбједносно интересантна.

- Постоје одређене индиције које указују да је он проваљивао у куће у којима тренутно нико не борави те је из њих крао све што би нашао. Код њега су пронађени лична карта и возачка једног мјештанина с подручја Невесиња које су украдене још у фебруару ове године. Претпостављамо да је он у тим крађама пронашао и  оружје и бомбе  које су можда заостале из протеклог рата, али се то истражује - рекао је извор близак истрази.

Додао је да све указује да је поемнути дуже вријеме проваљивао по кућама на подручју Невесиња и Берковића.

Појаснио је да је до инцидента дошло након што су мјештани села Зови До схватили да је неко украо овцу па су пратили трагове,а  и виђен је непознат човјек.

- Они су отишли до те напуштене куће која је иначе рушевна и нема пола крова те су уочили човјека који се скривао на тавану. Позвали су полицију и тај нападач је онда напао на њих. рекао је наш извор и додао да се наставља истрага како би се утврдиле све околности овог терористичког чина.

Повезане вијести

Полиција открива детаље акције у Невесињу: Нападач узвикивао 'Алаху егбер'(ВИДЕО)

Убијено лице које је пуцало и бацало бомбе у невесињском селу Зови До!

Нападач у невесињском селу је мигрант, полиција га ухапсила

Невесиње: Иста особа која пуца из напуштене куће, раније бацила бомбу на мјештанина!

Драма: Полиција опколила објекат из којег пуца непознато лице

Драма у Херцеговини: Пуцњи и детонације у Невесињу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана