Нови детаљи о акцији „Кластер": Приведено десет особа, заплијењено 165.000 КМ

Н.Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА – Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) у акцији „Кластер" ухапсили су десет особа због организованог криминала и других кривичних дјела, а одузето је 165.000 КМ, саопштено је из поменуте агхенције.

Према незваничним информацијама акција усмјерена је на откривању и документовању кривичних дјела која се односе на фалсификоване дипломе.

Током акције претресеи су обављени на 18 локација на подручју Бијељине, Бањалуке, Источног Сарајева, Приједора, Козарске Дубице, Брчког, Травника и Мостара.

"Приликом претреса до сада су откривени и привремено одузет новац у износу од 165.000 КМ, пословна докумнтација, рачунари као и други предмети који могу послужити као доказ да су почињена кривична дјела" саопштила је СИПА.

Према њиховом саопштењу осумњичени се терете за организовани криминал, недопуштену трговину и прање новца прописана Кривичним законом БиХ, као и за подстрекавање, злоупотреба положаја или овлаштења, фалсификовање или уништење службене исправе и кривотворење службене исправе  из кривичних закона Републике Српске, ФБиХ и Брчко Дистрикта.

У СИПА су истакли да је акција „Кластер" још у току и да ће јавност о резултатима бити обавијштена када се она оконча.

Портпарол СИПА Јелена Миовчић истакла је да је акција резултат вишемјесечне истраге.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана