Нови детаљи хапшења службеника ПУРС: За 100 КМ мита умањивали дуговања

Н. Т.
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Службеници Пореске управе Републике Српске Милош Јањић, Урош Зец и Дејан Лазић осумњичени су да су неколико наврата узимали су по 100 КМ од пореских дужника, сазнаје "Глас Српске".

Између осталог терете их да су од пореских дужника узимали новац како би им умањили обавезе или олакшали начине плаћања дугова.

Сва тројица су јутрос након испитивања предата у надлежност Републичког тужилаштва.

- Службеници Пореске управе РС Урош Зец, Милош Јањић и Дејан Лазић ухапшени су јуче због постојања основа сумње да су починили више кривичних дјела из области корупције. Биће испитани од стране републичког јавног тужиоца, који ће одлучити да ли ће против осумњичених бити стављен приједлог за одређивање мјере притвора-саопштено је из Републичког  тужилаштва.

Како је "Глас Српске" раније писао, осумњичени су неко вријеме  праћени и снимани након чега је и организовано њихово привођење. Акцију хапшења извели су јуче ујутро припадници Министарства унутрашњих послова РС.

Наводећи њихове иницијале из  МУП-а РС је раније саопштено да их терете за кривична дјела примање мита, злоупотреба службеног положаја или овлаштења и трговина утицајем.

Током акције  обављени су претреси на локацијама које користе осумњичена лица те је пронађена документација која може да послужи у кривичном дјелу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана