Нови детаљи хапшења службеника ПУРС: Осумњичени праћени и снимани

Небојша Томашевић
Нови детаљи хапшења службеника ПУРС: Осумњичени праћени и снимани

БАЊАЛУКА - Службеници Пореске управе Републике Српске Милош Јањић, Урош Зец и Дејан Лазић, који су ухапшени данас због примања мита, неко вријеме су праћени и снимани након чега је и организовано њихово привођење, сазнаје "Глас Српске".

Извор близак истрази је рекао да су постојала сазнања да они узимају новац од пореских дужника како би им умањили обавезе или олакшали начине плаћања дугова, па је и организована акција њиховог праћења.

Акцију хапшења извели су јуче ујутро припадници Министарства унутрашњих послова РС.

- Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет лишили су слободе три лица У.З., Д.Л. и М.Ј., запослена у Пореској управи РС на пословима стручни сарадник за принудну наплату. Лица лишена слободе сумњиче се за кривична дјела примање мита, злоупотреба службеног положаја или овлаштења и трговина утицајем - саопштено је раније из МУП-у РС.

Додали су да су обављени претреси на локацијама које користе осумњичена лица те је пронађена документација која може да послужи у кривичном дјелу.

Ово су приведени службеници ПУРС: За "част" опраштали дугове (ВИДЕО+ФОТО)

Из МУП-а РС су нагласили да се све активности реализују по наредбама Окружног суда Бањалука и под надзором Републичког јавног тужилаштва којем ће осумњичени бити предани након испитивања.

Извор близак истрази је да су осмуњичени пореским дужницима смањивали дуг у замјену за одређену "част" те им давали  могућност плаћања на рате и друге погодности  у плаћањима дугова.

Директор Пореске управе РС Горан Маричић истакао је да ова институција подржава активности полиције и тужилаштва на сузбијању корупције и криминала.

- У сарадњи са МУП-ом Српске, по налогу Тужилаштва, достављамо потребне податке и информације у вези са радом три службеника Пореске управе Републике Српске, због основане сумње да су извршили кривична дјела. По добијању комплетних и званичних информација о предмету од истражних органа, у складу са законом, биће одлучено и о покретању дисциплинског поступка против та три службеника - навео је Маричић и додао да је један од стратешких циљева у раду Пореске управе РС, поред борбе против сиве економије и сузбијању корупције и криминала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана