Aутобус ударио у камени зид - погинули путница и возач, међу повријеђенима директорка школе

ГС
Foto: Инстаграм/Локопортал

ТРЕБИЊЕ - У тешкој саобраћајној несрећи код Требиња погинули су возач аутобуса Д.В. (67), превозника "Лукајић", и путница Д.В. (71) из Бањалуке, потврђено је Уни у Окружном јавном тужилаштву у Требињу.

Повријеђено је укупно 13 особа, од чега су двоје задобили тешке повреде и 11 лакше.

-Нико од повријеђених није животно угрожен - наводе у тужилаштву.

Додају да је у аутобусу било 37 путника, махом из Бањалуке. Ради се о радницима Основне школе "Георги Стојков Раковски" из Бањалуке који су ишли на екскурзију у Требиње.

Како сазнаје Уна, страдала Д.В. није радница школе, док је тешке повреде задобила директорица школе Ивана Љубојевић, иначе мајка потпредсједнице Народне скупштине Републике Српске Ање Љубојевић.

Ања Љубојевић потврдила је на "Твитеру" да је њена мајка повријеђена те да ће бити, као још један тешко повријеђени путник аутобуса, транспортована хеликопотером.
ѧутобус єе ударио у брдo, па у камени зид једне од кућа поред пута.

Возило се кретало из правца Тврдоша према Требињу и за сада из непознатих разлога аутобус је након кривине скренуо са коловоза и ударио у камени зид  у  мјесту Дражин До.

На лицу мјеста погинули су возач и жена.

– Наставници су кренули на радничку екскурзију, а поред Требиња планирали су посјетити Дубровник и Острог – испричао је саговорник Српскаинфо.

Истрагом која ће утврдити тачне околности тешке несреће руководи Окружно јавно тужилаштво у Требињу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана