Њемачка изручила осумњиченог за убиство жене код Живиница

ГС
Зариф Сеферовић (лијево) осуђен на 12 година затвора
Foto: АРХИВА - Аваз | Зариф Сеферовић (лијево) осуђен на 12 година затвора

САРАЈЕВО - Мики Кениг (59) држављанин Њемачке, родом из Завидовића, који је накнадно ухапшен у Њемачкој према међународној потјерници Федералне управе полиције, средином јула ове године изручен је правосудним органима у БиХ, сазнаје „Аваз”.

Супруг осуђен

За Нијемцем је иначе расписана потјерница јер се сумња да је директни извршилац убиства Светлане Сеферовић (52) из Ниша које се десило 2015. године у селу Башиговци код Живиница.

Кенига је по доласку у просторије Кантоналног тужилаштва Тузланског испитао тужилац, те је ухапшени у присуству свог браниоца тузланског адвоката Бакира Хећимовић негирао умјешаност у извршењу овог тешког кривичног дјела.

Иначе због убиства Светлане Сеферовић, Њемачке држављанке поријеклом из Србије, њен супруг Зариф Сеферовић (53) је у Тузли правоснажно осуђен на 12 година затвора. Он је, према досадашњим резултатима истраге, ангажовао Кенига да убије његову супругу која је у Њемачког била веома имућна, а све како би наплатио њено животно осигурање.

Злочин је полицији у Живиницама пријавио управо Сеферовић, који је полицајцима испричао како су њега и супругу, који су били у возилу "опел зафира", на путу Живинице - Шековићи пратиле непознате особе у аутомобилу тамно плаве боје, након чега је он скренуо на макадамски пут на локалитету Баре. Након што су га наводни нападачи сустигли и пресрели, тражили су да им предају новац.

Сумњива прича

Према исказу који је тада дао у полицији, Светлана им је дала одређену суму новца, а они су тражили још. Она је тада, како је испричао, почела викати да нема више, након чега је један од двојице нападача испалио у њу три хица - један у главу, а два у стомак. Потом су се, наводно, удаљили у непознатом правцу, оставивши супруга у животу.

Истражитељима је ова прича од почетка дјеловала сумњиво па су истрагу усмјерили управо на супруга, те су га привели због сумње да је инсценирао друмско разбојништво, односно да је управо он наручио убиство супруге.

Нема јасних доказа

Тузлански адвокат  Бакир Хећимовић је појаснио да је у односу на осумњиченог Мики Кениг-а од момента проширења истраге већ од 2018. године егзистирала мјера притвора обзиром да исти није био доступан нашим правосудним органима.

- Осим тога према ставу одбране у односу на доказну грађу која нам је тренутно доступна осим индикативних показатеља, нема јасних доказа који ће се провести током главног претреса а који могу повезати мог брањеника са извршењем овог кривичног дјела - казао је Хећимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана