Нинковићевој двије године затвора за тровање шефице

Небојша Томашевић
Нинковићевој двије године затвора за тровање шефице

БАЊАЛУКА - Нина Нинковић (58) из Бањалуке осуђена је у бањалучком Окружном суду на двије године затвора за покушај убиства радне колегинице и шефице Слађане Танасић тако што јој је у шољицу са кафом насула средство које може проузроковати смрт, односно хипохлорит и мравоцид-жохароци.

Пресуду је изрекло вијеће којим је предсједавао судија Благоје Драгосављевић.

Оптужена и оштећена су запослене у Републичком педагошком заводу у којем Танасићева ради као помоћник директора. Нинковићева је у вријеме кривичног дјела радила на мјесту просвјетног инспектора.

Судија Драгосављевић је истакао да је утврђено да је оптужена дјело починила с евентуалним умишљајем.

- Била је свјесна да сипањем отровних супстанци може угрозити здравље оштећене па и изазвати смрт. Пошто нису утврђене концентрације отровних супстанци суд је ишао у корист оптужене те сматра да количина опасних супстанци нису биле довољне да изазову смрт тако да се ради о неподобном покушају убиства - рекао је Драгосављевић.

Додао је да је као отежавајуће суд цијенио њене побуде да науди оштећеној коју је кривила за своју деградацију на послу и сматрала да не заслужује позицију коју има.

- Отежавајуће је и упорност и то што је у више наврата сипала отровну супстанцу. Олакшавајуће је неосуђиваност и изостанак штетне посљедице за здравље оштећене - рекао је, између осталог, судија Драгосављевић.

Оптужница терети Нинковићеву да је од 8. до 21. децембра прошле године у просторијама Педагошког завода у два наврата ушла у канцеларију коју користи Слађана Танасић, те јој је у кафу сипала средство које може проузроковати смрт јер садржи натријев хипохлорит.

То средство се, како се наводи у оптужници, налази у слободној продаји у средствима за чишћење, дезинфекцију и избјељивање.

Танасићева 8. и 9. децембра 2022. године кафу није попила због сумњивог мириса. Даље се додаје да је Нинковићева 21. децембра у кафу сипала “мравоцид-жохароцид”.

Нинковићева је након тога ухапшена на дјелу, а “тровање” кафе је снимљено надзорном камером која је, у сарадњи Педагошког завода и истражних органа, “подметнута” у канцеларију Танасићеве.

Оптужена Нинковић је раније, између осталог, била помоћник директора Завода, в.д. директора и начелника једног одјељења. Она је доктор педагошких наука.

Након изрицања пресуде оптуженој је продужен притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана