Никола Ђурђевић оптужен за саобраћајну несрећу: Аудијем ударио и усмртио дјечака па побјегао

Н.Т.
Foto: Козарски вјесник

ПРИЈЕДОР - Никола Ђурђевић (26) оптужен је да је скривио саобраћајну несрећу у којој је погинуо Алмедин Бахоњић (15).

Оптужниоцу против њега, која га терети за угрожавање јавног саобраћаја, подигло је приједорско Окружно тужилаштво, а потврдио Основни суд у Приејдору.

Ђурђевић је оптужен и за  непружање помоћи повријеђеном, јер је након налета на дјечака побјегао. Кобна несрећа се догодила 15. јуна прошле године око 45 минута послије поноћи у Козарцу, на магистралном путу Приједор-Бањалука. Према оптужници Ђурђевић је возио "ауди 6" и ударио дјечака при брзини од 111 километара на час и то на дионици пута, гдје је ограничење брзине било 50 километара на час.

- Он је доласком у непосредну близину раскрснице са некатегорисаним путем за засеок Гутићи, предњим десним дијелом возила ударио у бицикл марке "КТМ В-мас", на којем је сједио малодобни Бахоњић Алмедин и који се налазио на десној коловозној траци магистралног пута посматрано из смјера Приједора - наводи се у оптужници Окружног  тужилаштва у Приједору.

Даље се додаје да је након удара  дјечак задобио тешке повреде у виду пријелома вратног дијела кичме, расцјепа јетре, поремећаја дисања због вишеструког прелома ребара, нагњечина и расцјепа плућа, од којих повреда је истог дана и преминуо. Возач "аудија" је, како се наводи у оптужниц, након несреће наставио са вожњом у правцу Бањалуке остављајући без помоћи Бахоњић Алмедина.

Према ранијим информацијама из истраге Ђурђевић се вратио на мјесто несреће, али се правио да нема везе с њом, па је питао окупљене шта се догодило. Убрзо је ухапшен и одређен му је притвор.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана